Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakan Başkan Ataç, “Bağımsızlığımız ve hürriyetimiz için tereddüt dahi etmeden canını veren şehitlerimiz, milletimizin her daim hafızasında ve yüreğindeki yerini korumaktadır” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Eskişehir Hava Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Törende CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte şehit yakınları ve gaziler ile buluşan Başkan Ataç, kabristanlara da karanfil bıraktı. 18 Mart tarihinin milletimiz için çok özel olduğunu ifade eden Başkan Ataç, “Bağımsızlığımız ve hürriyetimiz için tereddüt dahi etmeden canını veren şehitlerimiz, milletimizin her daim hafızasında ve yüreğindeki yerini korumaktadır. Onlar; canlarını verdiler ama vatanlarını vermediler. Bağımsızlık, milletimiz için her zaman her şeyin üzerindedir. Kurtuluş mücadelemizden bugüne bağımsızlığı, hürriyeti, vatan toprağı ve bayrağı için şehit olmayı göze alan bir millet olarak şehitlerimize olan saygımız da sonsuzdur. Bugün aynı ülkede, aynı coğrafyada kardeşçe yaşayabilmemiz; yine şehit ve gazilerimizin fedakarca verdikleri mücadele sonucundadır. Bizler de tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin verdikleri mücadele doğrultusunda çalışmaya, daha aydınlık ve refah günlere ulaşmak için çabalamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hiçbir ayrım yapmaksızın tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.