27 Mart 2001 yılında Eskişehir’de ilk kez perdelerini açan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu yıl yirminci yaşını kutluyor. Yirminci yıl etkinliklerini bütün bir sezona yayan Şehir Tiyatroları, sanatsal geçmişini ve kaybettiği değerli hocalarının, ustalarının anısına duyduğu saygıyı bir belgesel ile kayıt altına alıyor.

27 Mart 2021 tarihinde sanatseverlerle buluşacak olan belgeselin proje sorumluluğunu ve yönetmenliğini Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan üstleniyor. Şehir Tiyatrosu sanatçılarının ve çalışanlarının anlatımlarına ağırlıklı olarak yer verilen çalışmanın içinde tiyatronun kaybettiği değerli hocalara ayrılmış bölümler, perde açan oyunlardan görüntüler ve yirmi yıl boyunca sahnelenen müzikli oyunlar arasından seçilmiş oyun şarkılarının belgesel için yeniden okunmuş versiyonları yer alacak.

Şehir Tiyatroları yetkilileri belgeselin gösterim şeklini, planlanan tarihte ülkede yaşanan pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak belirleyeceklerini ve 27 Mart akşamı canlı yayınlayacaklarını ifade ettiler.