Sedef Medya faaliyet alanları hakkında bilgi veren Yıldırım, 1998 yılında kurulan kentin ilk web sitelerinden olan eskisehir.net’i anlattı. İnternet ve sosyal medya kullanımının artmasının medyayı da değişime zorladığını ifade eden Yıldırım, yüzyılı geçen tecrübesiyle Eskişehir basınının yeni döneme kısa sürede adapte olduğunu aktırdı.

Yılmaz Hoca ile meslektaş olduklarını da anımsatan Yıldırım, “10 Ocaklarda Hocamızın anılarını dinlemek hem keyifli hem de verimli. Hocamızın katkı sunduğu gazeteciliği daha ileriye taşımak ödevimizdir” dedi.

Yıldırım daha sonra Sedef Medya’nın canlı yayınları, aylık dergisi, ilan servisi, 600 sayıya yaklaşan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan dijital gazetesi hakkında da bilgilendirme yaptı. Sohbette grubun güçlü sosyal medya hesapları, özel watsap ve telegram grupları hakkında da Hoca’ya bilgi verildi.

Fatih Sezer “Eskişehir’in Türkiye’de geldiği noktayı gururla görüyoruz. Sadece şehircilik ya da kültür sanat gibi alanlarda örnek olmamız yetmez. Medyadan eğitime, spordan çevreye kadar her alanda örnek çalışmalar olmalı. Biz medya olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yeni medya olarak Eskişehir’e layık işler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Büyükerşen de “Zamana uygun çok güzel çalışmalar… Eskişehir basınını daha ileriye taşıyacaksınız. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu. Hoca, pandemi dönemi yapılanları ve kentin geçmişine dair bazı önemli notları misafirleriyle paylaştı.