Cumhurbaşkanı adayı olan altı adaydan dördü Eskişehir'de miting düzenledi. Peki bu adaylar Eskişehir'de Eskişehirle ilgili vaatlerde bulundu mu? Konuşmalarının çoğu seçim atmostefinin hararetiyle geçen adayların Eskişehir'le ilgili vaatleri..

Şeker fabrikaları

CHP’nin cumhurbaşkanı aday Muharrem İnce Eskişehir’de şeker fabrikalarının satılmasını ağır bir dille eleştirmiş ve şu sözleri söylemişti; “Bir fabrikayı yönetmek mi kolaydır bir devleti mi? Bunlar Atatürk’ün kurduğu fabrikaları bile yönetemiyor satıyor, devleti nasıl yönetecekler? Yıl 1933 Atatürk Celal Bayar’a der ki ‘git Eskişehir’e şeker fabrikası kurmak için arsa bak’ der. Bayar Eskişehir’e gelir der ki ‘paşam iki arsa var biri ucuz diğeri pahalı.’ Atatürk der ki ‘pahalı olanı alalım tren yoluna yakındır gelip gören çok olur, milletimizin kuvveti maneviyesi yükselir’ der. 1933’te Atatürk bunu düşünüyor onlar şimdi önüne geleni satıyor. Bir de yanına yardımcı bulmuş Bahçeli.”

 

İstismar, şiddet ve liyakat

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ise mevcut yönetimi eleştirdi ve şunları söyledi; “Şimdi de 24 Haziran'da bu iklimin değişebilmesi için, çocuk istismarının, şiddetin ortadan kalkması için, liyakatın önde olabilmesi için, bendensin sendensin ayrımına son verebilmek için 24 Haziran'da bu geveze ve yorgun şoförün evine gönderilmesi gerekmektedir”

Eğitim başkenti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir’e yapılan yatırımların ve diğer adayların sözlerine yanıt vermenin yanı sıra şu sözlerle Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan etti; “Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz. Üniversiteleriyle, ilköğretimden liseye kadar her  kademedeki eğitim kurumlarıyla Eskişehir’e böyle bir unvan yakışır dedik.” 

“Aşıdan tıbbi cihazlara kadar her alanda ülkemizi küresel marka haline getirme derdindeyiz. Seçim beyannamemizde bunlar gibi tam 146 seçim vaadi var. Peki ana muhalefetin adayı ne yapıyor. 146 vaadimiz içinden sadece millet kıraathanelerindeki keklere takılmışlar. Asıl kek bunlara denir. Bu kadar geyik yeter.”

Hasım değil rakip

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu Eskişehir'de bir otelde e-miting düzenledi. Eskişehir'le ilgili vaatlerden çok seçim ortamıyla ilgili şunları söyledi;  "Her partinin ülke problemlerini çözmek adına kendi üslubunca çözüm önerileri var. Bu partiler hasım değiller, sadece birbirlerinin rakibidir." dedi.