Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse tarafından yapılan basın açıklamasında; AK Parti iktidarının, 19 yıllık süre boyunca mağdurlar ve işsizler ordusu oluşturduğu öne sürülerek “İyi gün, kötü gün demeden vergi topladılar. Esnafımızı, insanımızı zor günlerinde yalnız bıraktılar. Yanlış politikalarda ısrarcı olarak ekonomiyi çıkmaza soktular, insanımızı hayat pahalılığına mahkûm ettiler” denildi.

Sorumlusu çiftçi, esnaf mı?

İktidarın ‘devlet olarak zor günlerden geçtiği’ argümanını kullanarak yurttaşların merhametine sığındığını, fakat zor günlerde halka sırtı çevirdiğini vurgulayan Köse, siftah yapamadan dükkân kapatan, iflas eden esnafları ve gelecek planlarını yurt dışında yapan gençleri hatırlatarak “Ülkemizin içinde bulunduğu bu iç karartan tablonun müsebbibi kim? Sanayicimiz, çiftçimiz, esnafımız mı? Ay sonunu zor getiren; memurumuz, emeklimiz, işçimiz mi?” diye sordu.

Örmeye çalıştığınız duvarları sökeceğiz

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Siz, insanlarımız arasında inadına duvarlar örmeye çalışırken; biz ‘inadına kardeşlik’ diyerek örmeye çalıştığınız o duvarların tuğlalarını tek tek sökeceğiz. Birileri kutuplaşma diyecek. Biz kucaklaşma diyeceğiz. Birileri hesaplaşma dedikçe biz, helalleşme diyeceğiz. Saadet Partisi olarak her bir insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, onları dinlemek, seslerini duyurmak, çözümler üretmek, tencerelerinde dert değil aş pişirebilmek için seçim ittifakından önce bir geçim ittifakı kurmakta kararlıyız.”

Geçim ittifakından başka bir şey konuşmayalım

Köse, sözlerini şöyle bitirdi;

“Gelin milletçe büyük bir geçim ittifakı kuralım. Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere, hayır diyelim. Toplumumuzun her kesimine sesleniyorum; Gelin, el ele verelim, geçim ittifakından başka hiçbir şey konuşmayalım. İnsanımızın derdine hep birlikte tercüman olalım. Bir araya gelerek çözüm yolları arayalım.”