Baro Başkanı Rıza Öztekin’in ev sahipliğinde yapılan ziyarette öncelikli konu sandık güvenliği oldu. Yapılan ziyaret sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları “sandık güvenliği T A M A M” dedi. 

Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, Baro Başkanı Rıza Öztekin’in ev sahipliği yaptığı ziyarette sandık güvenliğine ilişkin çalışmalara geniş yer verildi. Baro Başkanı Rıza Öztekin, çok kısa sürede sandık güvenliğine ilişkin tüm tedbirlerin ve görevlendirmelerin yapıldığını belirtti. Özellikle Eskişehir halkının sandık güvenliği konusunda çok hassas olduğuna değinen Öztekin sözlerine “Eskişehirliler seçimlerde işimizi doğru yapmamız için sürekli olumlu katkı sağlıyor. Bizler onların sandık güvenliği konusundaki hassasiyetlerini biliyoruz ve çalışmalarımızda bu konuya çok dikkat ediyoruz” dedi. 
Eskişehir Baro’sunun her seçimde olağan üstü çaba sarf ettiğine vurgu yapan Dr. Jale Nur Süllü sözlerine “Baromuz seçimlerde olağanüstü çaba sarf ediyor. Bu yaklaşımları bizleri rahat bir süreç geçirmemizi sağlıyor. Onlara güveniyoruz. Ama daha dikkatli olmamız lazım çünkü her seçimde sandık güvenliğini ve seçimlerin meşruluğunu sorgulatacak farklı metotlara başvuruluyor” dedi. 

Toplantıda vurgu yapılan diğer konu savcılara ait kolluk kuvvetlerinin asli görevlerinin yapmadığına ilişkindi. CHP iktidarı döneminde savcılara ait kolluk güçlerinin daha etkin bir şekilde görevde olacağını söyleyen Nuray Akçasoy, sözlerine “savcı kolluk güçleri kentlerde kendi görev ve sorumluluklarını daha etkili göstermeli. Savcılarımızın kolluk güçlerinin artık kendi görevlerini yapmaları gerekli” dedi.