Kesikbaş “İhracatımızda üretimimiz de artıyor. Ancak kapıda ciddi bir tehlike var. Ham maddeyi paranız olsa da tedarik edemiyorsunuz ve 3-4 katına çıkan maliyetler söz konusu. Bir an önce bu konuda tedbir almazsak dünya genelindeki rekabet gücümüzü kaybedeceğiz. Daha sonra o piyasaları da ele geçirmeniz çok çok zor. Mutlaka bazı düzenlemeler ve sübvansiyonlar devreye alınmak zorunda” dedi.
Ekotürk TV’de Öykü Cengiz'in sunduğu "Sanayi ve Ticaret Programı"na katılan ESO Başkanı Kesikbaş, Odanın faaliyetleri ve sanayicilerin beklentileri noktasında açıklamalarda bulundu.
Aşı talebi ilk sırada
Sanayicilerin beklentilerini TOBB başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla ilettiklerini ve bunları raporlar haline getirdiklerini açıklayan Kesikbaş, “Sanayicilerimiz vergi ve SGK erteleme taleplerini sürekli dile getiriyorlar. Kısa çalışma ödeneğinin bazı sektörlerde uzatılması istiyorlar. Matrah artırımı ve stok affı düzenlemesi de istekleler arasında bulunuyor. Ancak yaptığımız anket çalışmaları ve görüşmelerde şu an en çok üzerinde durulan, üretimin ve ihracatın devamlılığı için istenen tüm sanayi çalışanlarının aşılanması. Sanayicilerimiz bunların bedelini ödeye hazır. Bu konuda oldukça ciddi geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.