İlk olarak yakın zamanda kapanan ve Eskişehirli sanayicilerin mağdur olmasına sebep olan KOSGEB laboratuvarının tekrardan açılması için EOSB Yönetim Kurulu birçok girişimde bulundu. Başkan Küpeli bizzat imzalı olarak Ankara KOSGEB İdaresi Başkanlığına yazmış olduğu yazıdan da bir dönüş alamadı. Bunun üzerine sanayicinin mağduriyetine son vermek için KOSGEB laboratuvarının vermiş olduğu bütün test hizmetlerinin hatta bünyesinde bulunmayan birçok testin de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine ait olan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezinde (MEGEM)  yapılmasına karar veren Küpeli şu açıklamalarda bulundu: “KOSGEB laboratuvarının sessiz sedasız hiçbir ön bildirim yapmadan kapanması birçok sanayicilerimizi üzdü ve mağdur olmasına sebep olmuştur. Laboratuvarın tekrar açılması için tüm girişimleri her düzeyde yaptık ancak bir sonuç elde edemedik. Bunun üzerine ekibimizle bu hizmetin MEGEM çatısı altında verilebileceğini ve hatta KOSGEB laboratuvarının fiyatları üzerinden bunun yapılması gerektiğine karar verdik ve bunu sanayicilerimize bir hizmet olarak sunmaktan da gurur duyuyoruz” 

Sanayiciler Merkezdeki laboratuvardan Çekme Testi, Eğme Testi, Çentik Darbe Testi (Oda Sıcaklığı,+10 /- 45 C), Vickers Sertlik Testi, Makro İnceleme, Mikro İnceleme, Kimyasal Analiz testlerinden yararlanabileceklerdir.

Küpeli yaptığı açıklamada sanayicilerin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla MEGEM’de bazı branşlarda kurs açılacağının da müjdesini verdi. “MEGEM’de geçmiş senelerde bir çok kurs verdik önümüzdeki aydan itibaren hiçbir kurumun desteği olmadan mesleki eğitim kurslarımızı açıyoruz. İlk etapta Merkezde CNC Operatörü, Kalite Kontrol Operatörü, Kaynak Operatörü kurslarını açacağız. Bu merkezden yetişecek kursiyerler sanayimizin nitelikli iş gücünü oluşturacaktır. Kanunumuz ve Yönetmeliğimiz gereği eğitim işi OSB‘nin görevleri arasındadır. Biz de bu görevimizi ve sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Umarımız sanayicilerimiz için ve meslek edinmek isteyen insanlarımız için faydalı bir hizmet olur” ifadelerini kullanan Küpeli, eğitime desteklerinin devam edeceğini, engelliler için de farklı planlarının ve programlarının olduğunu belirterek yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.