Eskişehirli Araştırmacı Yazar ve Şair Faruk Uğur Hanımeli Sokağı’nda standını okurserverlere açtı. Deneme ve şiir kitapları ile bilgiler veren Yazar aynı zamanda yayınımıza konuk oldu ve bizlere edebiyat tutkusunu anlattı.

Uğur çocukluğundan itibaren bir şeyler yazdığını ve tutku haline geldiğini belirtti. “Çocukluğumdan beri deftere hep bir şeyler karalarım. Zamanla bu süreç bende tutku haline geldi. Eskişehir’de edebiyat alanında büyük bir potansiyel var. Çeşitli dernekler yazıyı, şiiri, yazarı destekliyor. Eskişehir Şairler Derneği’nin sık sık şiir etkinliklerine katılırdık.”

Toplamda sekiz kitabı olan Uğur, özellikle şiirleri için yanında her zaman kâğıt ve kalem taşıdğını söyledi. “Şiir bambaşka bir olay, mesela belediye otobüs duraklarında beklerken ya da yürürken mutlaka ilham geliyor. Ben de o ilhamı unutmamak için yanımda devamlı kâğıt-kalem bulunduruyorum. Daha sonra arının peteği işlemesi gibi ben de yazılarımı işliyorum.”

Sadece yazarlıkla değil aynı zamanda resim ve müzikle de uğraşan Uğur toplum için sanat yaptığını da sözlerinde vurguladı. “Şiirlerimin içerisinde daha çok toplumsal içerikler mevcut, toplum için sanatımı icra ediyorum. Bunu örneklendirecek olursam; yakın tarihimizde yaşanmış bir Soma Faciası var ve bu elim olayı şiirleştirdim. Bununla birlikte şehrimizde yapılmak istenen termik santrale karşı “Eskişehir Kıymetlidir” diye bir şiirim var. Yakın zamanda da beste haline getirmeyi düşünüyorum.”