Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlileri sanat, spor ve doğa ile bir araya getiren aktiviteler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ve Dario Fo Eskişehir’in katkılarıyla düzenlenen Sanat Kampı yaklaşık 250 kişinin katılımı ile dopdolu geçti. Kızılay Hasırca Kamp Alanı’nda düzenlenen Sanat Kampı’nda; kitap takas etkinliği, fotoğrafçılık atölyesi, resim atölyesi, tiyatro gösterisi, karikatür atölyesi, seramik atölyesi, yaratıcı fikirler atölyesi, tiyatro atölyesi ve ahşap boyama atölyesi etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlik alanını ziyaret eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da ilk olarak boya atölyesini ziyaret etti. Daha sonra kamp alanında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ataç, korovirüsün etkilerinin azalması ile sosyal etkinliklerin yeniden başlamasını değerlendirdi. Başkan Ataç, “Ben olaylara bir madalyon gibi bakarım, bir mat bir de parlak yüzü vardır. Pandeminin mat yüzünü zaten biliyoruz. Parlak yüzü ise bu salgın bize sokağa çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu, sosyalleşmenin değerini öğretti. Vatandaş olarak bu parlak tarafı iyi kavramamız lazım sağlığımızın kıymetini bilelim. Sevgili dostlar, ben de buraya geldiğime o kadar mutlu oldum ki en son çocukluğumda gelmiştim, bir de şimdi geldim. Binalar yapılmış ama doğanın güzelliği hala duruyor ve de siz şu anda keyfini çıkarıyorsunuz. Akşam yattığınızda altınızdaki toprağın, esen rüzgarın, ekosistemin kıymetini bileceksiniz. Biz diyoruz ki bu güzelliklere bundan sonra da devam edelim ve buralara sahip çıkalım, keyfini sürelim. Mutlu, sağlıklı, huzurlu günler diliyorum, hepinizi çok seviyorum” diye konuştu.

4 kilometrelik yürüyüş etkinliği ile sona eren kampa katılan vatandaşlar da Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.