Burhan Sakallı ve Hasan Tuç, 50 sokak hayvanının kısırlaştırma işleri ve tedavilerinin Sempati Hayvan Hastanesinde gerçekleştirilmesini sağladı. Dernek tarafından, henüz belediye başkanlığına seçilmeden verdiği sözü tutan Burhan Sakallı’ya ve yine desteklerinden dolayı Hasan Tuç, Hasan Küpeli, Pet Taksi ve Sempati Hayvan Hastanesine plaket takdimi yapıldı. 

Hayvan dostu bir belediye başkanı olacağını taahhüt eden Burhan Sakallı, plaket töreninde, sokak hayvanları için 500 kilogram kedi ve köpek maması bağışı yaptı. 

ESKİŞEHİR’E HAYVAN HASTANESİ KURULACAK
Eskişehirlilere Evcil Hayvan Hastanesi kuracağını söyleyen Sakallı, “Yeni dönemde hayvanlarımız için birçok projeyi hayata geçireceğiz. Şehrimize 24 saat veren, içinde acil servisi ve hayvan ambulansı bulunan, modern bir evcil hayvan hastanesini şehrimize kazandıracağız. Bu hastane, üniversite ve belediye işbirliği ile sokak hayvanlarına ücretsiz hizmet verecek” dedi.

Hayvanlara yönelik diğer projelerini de anlatan Sakallı, “Şehrimizde bir evcil hayvan köyü kuracağız. Burası hem klinik olarak hizmet verecek hem de rehabilite edilen hayvanların doğal koşullarda yaşayabileceği ve sahiplendirilebileceği bir alan olacak. Şehrimize bir evcil hayvan mezarlığı kazandıracağız. Mevcut hayvanat bahçesini, vahşi yaşam koruma merkezine çevirerek hayvanları doğal ortamlarda ziyaretçilerle buluşturacağız.”