İşte röportajdan öne çıkan konu başlıkları;

“40 TANE DERDİMİZ VAR”

“Bize bir dokunan olursa 40 tane derdimiz var. Çok dertliyiz. Mart ayında başlayan bu hastalık dünya genelinde yayıldı. Sağlığımıza çok önem veriyoruz ve önce sağlık diyoruz. Fakat sağlıkla ekmek arasında kaldık.”

“EN SONUNDA TAM KAPANDIK”

(Pandemi sürecinin kıraathaneci esnafı için nasıl geçtiğinin sorulması üzerine) “Bitik geçti... 500 yıllık geçmişi olan kahveci esnafı; en çok ezilen ve mağdur olan kesim oldu… Zaman zaman 3-4 ay kapandık. Bazı kısıtlamalar oldu. En sonunda da tam kapandık…”

“MAĞDURİYETİMİZİ NASIL GİDERECEĞİZ?”

“Tamam, biz de kapanalım. Bu virüsü hep beraber devletimizle, milletimizle ve vatandaşlarımızla bertaraf edelim. Fakat bu mağduriyetlerimizi nasıl gidereceğiz? Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. İşyerlerimizin kiraları var, stopajları var… Çekmiş olduğumuz kredilerin günleri var… Çalışmayan bir yerden vergi isteniyor. Hiçbir şeyden muaf kalmadık fakat gelirimizden muaf kaldık.”

“BİR KURUŞ DAHİ DESTEK ALMADIK”

“Daha bir kuruş dahi destek almadık; adımız bile anılmadı… Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve esnafıyız. Vergimiz veriyoruz. Ödemelerimizin uzatılması, kredilerimizi uzatılması, 2021 yılında bizden stopaj vergisi alınmaması ve diğer vergilerimizin alınmaması gibi desteklerin yanında hibe kredisi verilmesi de gerekir. 25’er bin lira kredi dağıtıldı, çoğu kişi yararlanmadı… Çünkü vergi borcu olan vardı, takipte olan vardı; yararlanamadı. Alan üyelerimiz de kredinin günü geldiğinde ödeyemez durumda kaldı. Bize acilen ayakta kalmamız için hibe kredisi gerekli…”

Haber: Atahan GEZER