Haber merkezi

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü komisyonunca Akbank ile bu ay başında 36 bin lira olarak anlaşma sağlanan sağlık çalışanlarının promosyon ödemesinin, yapılan girişimler sonucu 37 bin liraya çıkarılması planlanıyor.   

eskisehir.net’in facebook hesabından canlı yayınlanan programda Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu olan Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Komisyonunca Akbank ile 1 Eylül'de 36 bin lira olarak ön anlaşma sağlanan sağlık çalışanlarının promosyonunun gerçekleştirilen girişimler sonucu 37 bin liraya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

"Sağlık çalışanları bundan 3-4 ay önce, '3 yıl için 20 bin lira alsak iyi' diyorlardı. Önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 31 bin liraya imza attık" ifadesini kullanan Köksal, şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanları için 35 bin 200 liraya Akbank ile sözleşme yapıldı. Durmadık, diğer bankalarla görüşmeye devam ettik. İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Uğur Bilge’nin verdiği destek çok önemli. Bunun yanında şahsım olarak çok özel görüşmeler yaptık.  Sağlık çalışanlarına 800 liralık artış yaptık. Aynı banka tarafından… Türkiye’de kırılmış bir rekor. Sağlık İl Müdürlüğü olarak… AÜ’yü gösterip ‘çok ucuz oldu’ diyenler oldu. Biz sağlık teşkilatlarıyla yarışıyoruz. Diyarbakır 26 bin lirada kaldı. Personel sayısı bizden fazla, nakit akışı bizden fazla. Bitti mi? Bugün bir müjde daha verebiliriz sağlık çalışanlarına… Promosyon ile alakalı olarak… Görüşmeler devam ediyor. Akbank ile… İnşallah bir müjde daha vereceğiz. Küçük bir sürprizimiz olabilir. Banka değişebilir…"