Tepebaşı Belediyesi’nin pandemiden dolayı yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının isimlerini ölümsüzleştirmek üzere yapımını sürdürdüğü anıt, yükselmeye devam ediyor.

Anıt, başta Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan sanatçılar olmak üzere Türkiye’nin her yerinden seramik sanatçılarından gelen eserlerin birleşiminden oluşacak. 60’ı aşkın sanatçının elinden çıkan 450 eser Eskişehir’e ulaştırılırken, anıtın üzerinde pandemi nedeniyle yaşamını yitirmiş 422 sağlık çalışanının da ismi yer alacak. Çalışmalar, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner’in koordinasyonu ile sürüyor.

Başkan Ataç: En ön cephede savaşıyorlar

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için önemine değinerek, “Koronavirüsün ülkemizde görülmesi ile birlikte sağlık çalışanlarımız yoğun hatta insanüstü bir azim ve fedakarlık ile görev yapıyor. Ben de bir hekim olarak, sağlığımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımıza minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan sadece teşekkür etmek ne yazık ki yetmiyor. Koronavirüsün bilimsel gelişmelerin de ışığı ile etkisini azaltmasını umarken, görevleri uğruna hastalığa yakalanan hatta canlarını yitiren sağlık çalışanlarımızı görmezden gelemeyiz. Bu sebeple derhal gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve koronavirüs, sağlık çalışanları için meslek hastalığı olmalıdır. Ayrıca pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları da kesinlikle şehit sayılmalıdır. Koronavirüs ile savaşta, en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarımıza hakları vakit kaybetmeden teslim edilmelidir. Sağlık çalışanlarımızın varlığı, bizlerin sağlığı demek. Her birine minnettarız. Bu süreçte kaybettiğimiz her bir sağlık çalışanını rahmet ile anıyorum. Yapımı devam eden ve yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına adadığımız anıtımız da çok özel bir çalışma. Üzerinde pek çok yerden gelen 450 eser yer alıyor ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızın da ismi bulunacak. Yakın zamanda tamamlanmasını hedefliyoruz, emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile koronavirüs dolayısıyla yaşamını yitiren tüm canlarımızı rahmetle anıyor, sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Anıt, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi’nde yer alıyor.