Başkan Büyükerşen'in mesajı şöyle:

"Ülkemizde sadece gerçekleri halka duyurmayı kendine amaç edinen gazeteciler, çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961’den bugüne aradan geçen 60 yılda yaşadıkları baskıya ve zulme rağmen doğruları araştırmaktan ve yazmaktan yorulmamış, hatta canları pahasına etik değerlerinden vazgeçmemişlerdir. 212 sayılı yasanın çıkması hayli çalkantılı bir sürecin ürünü olsa da 2021 yılı itibariyle gazeteciler açısından hala bir kazanıma dönüşmüş değildir. Birkaç örnek vermek gerekirse 2020 yılında hakim karşısına çıkarılan gazetecilerin bir bölümüne 140 yıl hapis cezası verilirken, sürmekte olan yargılamalarda da gazeteciler için yüzlerce yıl hapis cezaları istenmektedir. Mesleğin zorluğuna pandemi şartlarının da eklenmesiyle zor bir yıl geçiren basın emekçileri, 2020 yılı içerisinde de görevlerini yaparken fiziksel şiddete maruz kalmaya devam etmiştir. Bunlara çeşitli baskı araçlarıyla sindirme politikaları da eklenince 2020 yılı da ne yazık ki gazetecilik mesleği için kötü hatırlanacak bir yıl olmuştur. Ancak yürekten inanıyorum ki doğruları, yazarak bu mesleği gerçekten halk için yapan meslektaşlarım, gerçekleri araştırmaktan ve halka ulaştırmaktan 2021 yılında da korkmayacaktır.

İletişim Fakültelerinde yasama, yürütme ve yargıdan sonraki en büyük güç olarak gösterilen ancak baskılar nedeniyle bu güçlerin altında ezilen medyanın, kendini gösterebilmesi için özgür günlerin uzak olmadığını düşünüyorum. Gücünü kamuoyundan alacak ve meslek etiği ve ahlakı çerçevesinde halkımızın haber alma hakkını kullanabilmesini sağlayacak medya, mutlaka etkin bir denetim organına dönüşerek demokrasimizin temel unsurlarından biri haline gelecektir.

Son olarak ifade etmek istiyorum ki Eskişehir için yerine getirdiğim nice görevin yanı sıra gazetecilik mesleğim, benim için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, büyük özverilerle görevini yapan başta şehrimizin basın emekçileri olmak üzere, bu mesleği ahlak ve etik kuralları çerçevesinde onuruyla yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu görevlerinde yürekten başarılar diliyorum."