Odunpazarı Belediyesi, eski milletvekillerinden Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adını Kırmızıtoprak Mahallesi’nde yer alan halk merkezine verdi. 

Odunpazarı Belediyesi, gerçekleştirilen isim verme töreninin ardından da Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi önünde iftar yemeği verdi.

 

Daha önce Eskişehir’de belediye başkanlığı yapmış olan Selami Vardar, Aydın Arat, Sezai Aksoy’un adını halk merkezlerine veren Odunpazarı Belediyesi, büyük bir vefa örneği göstererek Prof. Dr. Orhan Oğuz’un adını Kırmızıtoprak Halk Merkezi’ne verdi. Gerçekleştirilen isim verme törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra Prof. Dr. Orhan Oğuz’un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz da katıldı.

 

İsim verme töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Kırmızıtoprak Mahallesi’nin şehrin en eski mahallelerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Kurt, “Bu bölgede 20 bin civarında hemşehrimiz yaşıyor. Bu mekan daha önce Odunpazarı Belediyesi tarafından Kırmızıtoprak Mahallesi Muhtarlığına tahsis edilmiş idi. Şimdi bu mekanı yeniledik, düzenledik ve halka tahsis ettik. Bu mekanda 2016 yılından günümüze kadar 2 bin 324 atölye çalışması yapılmış. Orhan Oğuz’un adının buraya verilmesi bizim ve Eskişehir için önemlidir. Çünkü biraz önce Orhan Oğuz’un hizmetleri saymakla bitmez. Biz bu bölgeye onun adını vermekle doğru bir iş yaptık. Orhan Oğuz deyince akla eğitim, milliyetçilik ve bilim geliyor. Keşke, herkes bundan nasibini alabilse. Keşke herkes böyle demokrat olabilse” dedi.

 

“Bu binaya babamın adının verilmesi bizim için çok değerli”

 

Törende konuşan isimlerden biri de Prof. Dr. Orhan Oğuz’un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz oldu. Babasının törene katılamadığını söyleyen Oğuz, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a Oğuz Ailesi’nin şükranlarını ileterek “Tüm Oğuz Ailesi adına buradayım. Babam şu anda 94 yaşında ve seyahat etmek için pek uygun değil. Ama gelmeyi çok istedi. Tüm aile bireylerim adına buradayım. Başkan Av. Kazım Kurt’a Oğuz Ailesinin minnet ve şükranlarını iletiyorum. Sağ olun Başkanım, var olun. Bugünlerde kadirşinaslık pek rastlanan bir şey değil. Onun için bu binaya babamın adının verilmesi, bizim için çok değerli. Arkamızdan gelecek nesillere örnek olması açısından da çok değerli. Onun için çok heyecanlıyım. Bütün arkadaşlarım, ailem herkes benden haber, fotoğraf bekliyor. Böyle hoş bir törene geldiğim için, böyle kadirşinaslık örneği gösterdiğiniz için Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt nezdinde bütün belediye mensuplarına, Kırmızıtoprak Mahallesi sakinlerine, bu binayı yaşatacak olan sizlere sonsuz şükranlarımızı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Prof. Dr. Orhan Oğuz’un kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz’a Eskişehir’de İz Bırakanlar adlı kitabı hediye etti. Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’nin açılışının ardından, Başkan Kurt ve Oğuz Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’ni gezdi.