Anadolu Üniversitesi kurucusu Eski Milli Eğitim bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz  hayatını kaybetti.  Prof. Dr. Orhan Oğuz için iki tören yapılacak ilk tören yarın saat 13.00’te Marmara Üniversitesi’nde düzenlenecek. Törenin ardından Prof. Dr. Oğuz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde, ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılınacak. Prof. Dr. Oğuz için ikinci tören ise 21 Ekim Perşembe günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde saat 11.00’de düzenlenecek. Törenin ardından Oğuz, Eskişehir Odunpazarı Mezarlığı’na defnedilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Şehrimizin en önemli değerlerinden, eski Milli Eğitim Bakanımız, öğrencisi olmaktan ve yıllarca birlikte çalışmaktan onur duyduğum Prof. Dr. Orhan Oğuz Hocamızı kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun

Orhan Oğuz kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir'de tamamladı. İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nu bitirdi. Paris Üniversitesi'nde (Sorbon) Doktora yaptı. İktisat profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nin temelini oluşturan Eskişehir İTİA' (EİTİA) nın kurucusudur.

1969-1971 yılları arasında 3. (XIV) ve 4. (XV) Dönem Eskişehir Milletvekilliği ile Millî Eğitim Bakanlığı, 1978 yılında İstanbul İTİA Başkanlığı, 1982-1992 yılları arasında Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, 28 Şubat süreci sonrasında Mart 1997 tarihinde RTÜK başkanlığı görevine getirilmiştir. Bu görevini Aralık 1997'de istifa edene kadar devam ettirdi. RTÜK başkanlığı görevine getirilmiş olan üçüncü kişidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eskişehir'de kendi adında bir Anadolu lisesi bulunmaktadır.