Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, eğitim kurumlarının yöneticileriyle temaslarını sürdürüyor.

Son olarak “Sürdürülebilir Kent Politikaları: Yaşam Kalitesi Açısından Türkiye’de Kent-Bölgeler” projesi kapsamında saha araştırması için Eskişehir'de bulunan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Keyman, TÜBİTAK ARDEB 1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenen proje ile ilgili Ataç’a bilgi verdi. Prof. Dr. Keyman, 2020 yılında başlayan proje ile kentleşme, kentsel dönüşüm, şehir planlama, beşeri sermaye, toplumsal olarak kırılgan gruplar, kentsel koalisyon gibi farklı alanlarda uzmanlığı olan akademisyenler ile kent yöneticilerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini de anlattı.

Daha sonra Prof. Dr. Fuat Keyman’ın kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Başkan Ataç ise, kent yöneticileri ile akademisyenlerin işbirliği içerisinde olmalarının önemli olduğuna dikkat çekerek, Keyman’a çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret; Başkan Ataç’ın konuğuna, uygulanan projeler hakkında bilgi vermesi ve Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserleri ile Sukurusu Uygulama Merkezi çalışmalarını yerinde incelemeleri ile sona erdi.