Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Son olarak Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yörüklü, peyzaj mimarlarının iklim eylem planına ilişkin gerçekleştirdikleri çalışmalar konusunda Ataç’a bilgi verdi.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Yörüklü, “İklim adaptasyonuyla ilgili iklim eylem planlarına katkı sunmak üzere peyzaj mimarlarının beyanı ve deklarasyonu için hazırladığımız sunumu ve kitapları getirdik. Bu konuda başkanımızla fikir alışverişinde bulunduk, çok güzel geri bildirimler aldık. Başkanımız, Tepebaşı Belediyesi’nde iklim değişikliğine dair burada bir müdürlüğün kurulmuş olduğunu söyledi. Bu konuda bilgi birikimlerimizi paylaşacağız. Çünkü hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz ve yaşadığımız bu vatana borçlarımız var. Bizler bu halk hareketini Bursa’dan başlattık ancak çağırıldığımız her yere gidiyoruz. Bu konuda bilgi paylaşımlarında bulunuyoruz. Başkanımıza bu konudaki hassasiyetinden ve misafirperverliğinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç da, “Küresel iklim sorunları bizim çok önem verdiğimiz bir konu. İklim eylem planı da Tepebaşı Belediyesi’nin ülke genelinde örnek ve öncü çalışmalara imza attığı bir alan. Öte yandan böylesi önemli konularda yerel yönetimler ve meslek odalarının iş birliği içinde olması gerçekten değerli. Bizleri ziyaretleri ile mutlu eden odamızın çalışmalarını da keyif ve memnuniyetle dinledim. Birlikte ne gibi ortak çalışmalar yapabileceğimizi konuştuğumuz verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Geleceğimiz ve temiz bir çevre için bu iş birliklerini daha da geliştirmemiz gerekli. Çevreye duyarlı çalışmaları ve nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.