Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent halkı tarafından sevilerek kullanılan parklarda yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında Çamlıca Mahallesi Laleli Sokak, Tülay Sokak ve Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde bulunan, 13 bin 359 metrekarelik alana sahip Şehit Piyade Komando Er Savaş Kubaş Parkı’nın yenileme çalışmaları devam ediyor. Park yenileme çalışması bünyesinde çocukların ve yetişkinlerin fiziksek aktivite yapabilecekleri ve huzurlu bir şekilde dinlenmelerini sağlayacak fonksiyonlar kazandırılması hedefleniyor.

Parkta önceden bulunan çocuk oyun alanı ve spor aletleri yenilenirken, bölge halkının ihtiyaçları düşünülerek yeni fonksiyonlar eklenecek. Devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte park alanına; toplam 300 metrekarelik iki adet çocuk oyun alanı, 300 metre uzunluğunda koşu pisti, 200 metrekarelik basketbol sahası, kondisyon aletleri, piknik masaları ve banklar, aydınlatma ve sulama sistemleri kazandırılacak.

Park bakım çalışmaları sürüyor

Öte yandan Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki parklarda gerçekleştirdiği bakım çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar ile parklar nezih, düzenli ve bakımlı bir görünüm kazanırken çimler de periyodik olarak biçiliyor. Son olarak Muttalip, Hoşnudiye, Çukurhisar, Batıkent mahallelerinde bulunan parklarda bakım çalışması gerçekleştirildi. Eskişehirlilerin parklara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, “Değerli hemşehrilerimiz, mevsim itibari ile parklarda bolca vakit geçiriyor. Vatandaşlarımızın, kent genelinde yer alan parklarımızın keyfini, kaliteli şekilde çıkarabilmesi için bakım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle çocuklarımızın sağlıklı şekilde vakit geçirebilmeleri adına yeşil alanlarımızdaki çimler biçiliyor, yabani otlar temizleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yetkililer ayrıca belirlenen program çerçevesinde parklardaki bakım çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Mahalle sakinleri de parklarda yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini ifade ediyor.