Çibörek ve aktariye üzerine iki işyeri bulunan BBP MKYK Üyesi Ahmet Ulupınar, eskisehir.net’in canlı yayınında Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Ulupınar, programın ekonomi ile ilgili kısmında şöyle konuştu:

YAKLAŞIK 10 AYDIR KANAYAN BİR YARA
“Çibörek dükkânım pandeminin başında 79 gün tamamen kapalı kaldı. Şimdi de yaklaşık üç aydır paket servis ya da gel-al şeklinde çalışıyoruz. İşler yüzde 10-15 civarında… İşler çok çok düştü. Küçük esnaf diye tabir edilen esnafın durumu çok zor.  Özellikle kahveciler, çay ocakları, kafeler, berberler, lokantalar… Çok büyük bir sektörden bahsediyoruz. Eskişehir’de yaklaşık 3-4 bin dükkana tekabül ediyor. Çalışan ve aileleriyle beraber çok ciddi bir kesim çıkıyor karşımıza. Yaklaşık 10 aydır kanayan bir yara…”

PARA İLE ALINAMAYACAK YERLER BOŞ!
“Çarşıda hiç olmayacak şekilde, hiç olmayacak yerdeki dükkanlar kapandı. Hiç boş kalmayacak dükkanlar boş kaldı. Normal şartlarda para ile alınamayacak yerler şu anda maalesef boş. Çok zamanlar yaşıyoruz. Ben kendi adıma çibörek dükkanımı hiç açmasam kaybım olmaz. Yüzde 10-15 civarı iş var. Esnaf ayakta durmak için borç aldı, kredi çekti. Esnaf nereden baksanız iki üç yıl geriye gitti. Bugün her şey düzelse iki senede anca kendimize geliriz. Bazı sektörlerde işler fazla etkilenmedi ama özellikle bazı esnaflar çok çok etkilendi ama beklenen destekler de olmadı.”