Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan torba kanun teklifi hakkında değerlendirmede bulundu. Güler açıklamasında COVID-19 salgını sebebiyle ertelenen ödemelerin de yapılandırma kapsamına alınması gerektiğini dile getirdi. Kamu alacaklarının yapılandırılmasının tüccar ve sanayici adına olumlu bir adım olduğunu belirten Güler, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile ekim, kasım, aralık aylarına ertelenen vergilerin ve verilen hazine destekli kredilerin de yapılandırma kapsama alınması gerektiğini söyledi.

Firmaların ciroları düştü, ödeme dengesi bozuldu

2020 yılının COVID-19 salgınının etkisiyle geçtiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, bu sebeple ciroların azaldığını ve tüccarın, sanayicinin, esnafın ödeme dengesinin bozulduğunu dile getirdi. Güler, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında verilen hazine destekli kredilerin ve bu yılki vergilerin de yapılandırma kapsamına alınmasının firmaların ticari faaliyetlerine devam etmesi için çok önemli olduğunu kaydetti.

Yaraların sarılması için devletimizin desteği şart

Tüccarın, sanayicinin, esnafın muhtasar, prim hizmet beyannamesi ve KDV beyannamelerinin de ertelenmesi gerektiğine dikkat çeken Güler, salgın tehlikesi sebebiyle bazı işletmelerin aylarca kapalı kaldığını, bu süre zarfında kira ve personel gibi yükümlülüklerini yerine

getirmeye çalışan firmaların ödeme güçlüğü çektiğini ifade etti. Ticaretin canlanması, firmalarının pandemi sebebiyle oluşan yaralarını sarması için zamana ihtiyaç olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, bu sürecin en az hasarla atlatılması için devletin desteğinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.