Çakırözer, “Emeklilikte yaşa takılan yüzbinlerce yurttaşımız yıllarını bu devlete çalışarak harcamalarına, primlerini tamamlamış olmalarına rağmen emeklilik haklarından faydalanamıyor. Pandemi EYT’li yurttaşlarımızı daha da fazla mağdur etti. Çalışacak iş bulmakta zorlanıyorlar. Bu salgında geçmediğimiz yollara, köprülere para aktarmaya devam eden iktidar, EYT’lilerin sorununa da derhal çözüm bulmalı” dedi.

“HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, EYT mağduru Ayhan Çukur ve ailesini Esentepe Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret ederek, talep ve sıkıntılarını dinledi. CHP’li Çakırözer’e “EYT’liler olarak pandemi döneminde yaşadığımız zorluklar daha da arttı” diyen Çukur, “Hakkımız verilmiyor. Aslında 2018 yılında emekli olmam lazımdı. 3 yıldır bekliyorum, 5 yıl daha bekleyeceğim. Hakkımız gasp ediliyor. Sadece ben değil milyonlarca EYT’li aynı durumda” dedi.

MİLYONLARCA EYT’Lİ MAĞDUR

Ayhan Çukur gibi Eskişehir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca emeklilikte yaşa takılan yurttaşın zor durumda olduğunun belirten Çakırözer, 1 yılı aşan pandeminin EYT’lileri daha da fazla mağdur ettiğini söyledi. Çakırözer, “Türkiye’de emeklilikte yaşa takılan milyonlarca yurttaşımız var. Bu insanlar yıllarını bu devlete çalışarak harcamalarına rağmen emeklilikten faydalanamıyorlar. Oysa yapılacak çok basit bir düzenleme ile EYT’li milyonlarca yurttaşımızın sorunu çözülebilir. Sosyal güvenceye kavuşabilir, huzur ve refah içinde emekliliklerini yaşayabilirler. Emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımızın haklarının iade edilmesi ve yıllardır süren mağduriyetlerinin bir an önce çözüme kavuşturulması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ziyareti sonrasına EYT’liler ile dayanışma çağrısında bulunan Çakırözer, “Kapanmanın yaşandığı bu dönmende EYT’liler daha da büyük mağduriyet yaşamaktalar. İş bulma olanakları tamamen ortadan kalkmış durumda. EYT’lilerle tam dayanışma içinde olmanın tam zamanındır. Mahallemizde, ilçemizde, şehrimizdeki EYT’li hemşehrilerimizle tam dayanışma, yardımlaşma içinde olmalıyız” dedi.