Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Olağan Genel Kurulu bugün odanın binasında gerçekleştirildi. Seçim ise 28 Mayıs (yarın) yapılacak. Uzun yıllar odaya başkanlık yapan iki dönem aranın ardından yeniden başkanlığa aday olan İlker Özokcu ve Ersin Karakoç başkanlık için yarışacak isimler. Genel kurulunda ise gergin anlar yaşandı. Adaylardan Özokcu, odanın kiralanma durumunda yaşananlara, onursal başkanlığının sorgulanmasına ve sosyal medya da yapılan paylaşıma değindi ve zaman zaman genel kurulda tansiyon yükseldi.

Genel kurulunda söz alan başkan adaylarından İlker Özokcu’nun konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle; ,

Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik dedik

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum bu oda binasının kiralanmasıyla ilgili spekülatif hiçbir şey söylemedik. Onun detaylarına girmek istemiyorum. Yoksa bu odanın dışına hiçbirimiz çıkamayız, iş uzar. Sanırım 11. ayın son günleriydi burada toplantı yaptığımızda. Ayın üçünde saat 04.00’te Harun Karacan beni aradı. Sizin oda binasını biz Maliye Bakanlığı’na kiralamak için götürdük kabul de edildi dedi. Kiranın ne kadar olduğunu sordum. 95-100 bin lira civarında falan olduğunu söyledi. Ama sizin Yüksek İstişare Kurulu’nuz varmış bu kuruldan ret çıkmış dedi. Senden duymak istiyorum dedi ben de olayı anlattım. Kapattık 15 dakika sonra geri aradı. Mayıs’ta genel kurulunuz vardı genel kuruldan sonra burayı kiralamak olur mu dedi. Ona genel kurulda, gündem maddeleri ve seçilecek yönetim karar verir ama şunu söyleyebilirim bizim odamızın paraya ihtiyacı olup olamadığını bilmiyorum. 6 yıldır uzatayım eğer odamızın paraya ihtiyacı varsa bizim binden fazla üyemiz var çağırırız ayda 100’er 100‘er 1000 tl alıyoruz deriz kimsenin bir itirazı olmaz dedim. Olay budur.”

İnsanda utanma olur….

“Sayın başkanın kırgın olduğu kişi var. İsim vermedi ama o İlker Özokcu. Ben de kime kırgın olacağımı bilemiyorum. 6 yıldır kan kusuyoruz kızılcık şerbeti içtik diyoruz. Niye yapıyoruz? Bu camianın çıtasını biz yükselttik. Ekip olarak yükselttik o çıta yerlere düşmesin, sürünmesin diye susuyoruz. Onursal başkanmış… Benim onursal başkanlığıma el kaldırmayan insanlar onursal başkanlığımı öne sürüyorlar. İnsanda biraz utanma olur. O onursal başkanlığı siz burada onaylarken ben utandım dışarı kaçtım. Ben onursal başkanlığı sizin adınıza aldım. 22 yıllık başkanlık dönemimde bana verdiğiniz destekle aldık. Bu İlker Özokcu’nun şahsı ile ilgili bir şey değildir. Siz, bizim ekibimize o desteği vermeseydiniz, onursal başkanlığı hak etmezdik.”

Herkes düşünüp sorgulasın

Önce herkes İlker Özokucu niye aday oldu onu sorgulasın. Hiç düşünüp sordunuz mu? Bana sordunuz mu? 6 yıldır birçok olumsuz gördüğüm şeyler vardı. Sordunuz mu da şimdi benim onursal başkanlığımı sorguluyorsunuz…

Oda başkanı ve TMMOB genel başkanı beğeniyor…

Sosyal medya da bir paylaşım var. Yönetim kurulunun fotoğrafı var burada. Çok enteresan ve çok üzüntü vericidir ki. Sosyal medya dili ile sallamış arkadaşlar. Yalancı olmayan başkan adayı bilmem ne. Kimdir bu? Sayın Zafer, Disiplin Kurulu Başkanı. Senin yazın bu. Sosyal medya diliyle İlker Özokcu’ya giydiriyorsun. Kimse aptal değil. Herkes her şeyin farkında. Önce bana sorsaydın nedir diye?. Ben yalancıymışım. Bürolarda bunları söylüyorlar. Bana hiçbir şey sormuyorsunuz. Çok enteresandır ki oda başkanı beğeni çakıyor. TMMOB Genel Başkanı da beğeniyor. Nerede kaldı TMMOB’un tarafsızlığı…Size soruyorum hiç bugüne kadar TMMOB’dan gelip de bizim genel kurullarımızda liste yapmamıza karışan oldu mu? Bugüne kadar oldu mu? Ama bu dönem oldu.”