Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 10. sınıf öğrencisi Arda Günay Tekirdağ Bilsem Okulları tarafından düzenlenen Stem Temelli Müzik Yarışmasında büyük bir başarı elde etti. Günay, Proje Danışmanlığı Okul Müdür Yardımcısı Zuhal Şangar’ın yaptığı ve atölyede kullanılan aletlerden tasarlanarak “MTAL Phone” adı verilen müzik aletiyle katıldığı “Stem Temelli Müzik Etkinlik Yarışmasında” birinci oldu.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli “Yarışmada birinci olan evladımız Arda Günay’ı kutluyorum. Okulumuz öğrencilerinin her alanda kazandıkları başarılar bizim için gurur kaynağı oluyor. Okulumuzdan Eskişehir sanayisine başarılı ve beceri dolu öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu gençler Eskişehir sanayinin geleceğini şekillendirecekler” dedi.

Eskişehir OSB Başkan Vekili ve aynı zamanda Okul Temsilcisi Metin Saraç’ta “Birincilik alan öğrencimiz Arda Günay’ı, Okul Müdürümüz Rahmi Beyi, bu konuda öğrencimize destek olan ve yol gösteren Okul Müdür Yardımcımız Zuhal Şangar’ı ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Okulumuz çok yeni olmasına rağmen öğrencilerimiz girdikleri yarışmalardan derecelerle dönüyorlar bu bizleri gururlandırıyor ve çok mutlu ediyor. İnşallah birkaç sene içinde okulumuzun öğrenci sayısı 1450 kişiye ulaştığında, çok daha fazla öğrencimizin yeni ve daha büyük başarılarıyla mutlu olacağız. Bu okul, yetiştirdiği birbirinden kıymetli öğrencilerle, Eskişehir sanayinin inovatif ve teknolojik gelişiminde belirleyici bir güç olacağını ilerleyen yıllarda çok daha iyi göreceğiz” diye konuştu.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Proje Danışmanı Zuhal Şangar, Tekirdağ Bilsem Okulları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Stem Temelli Müzik Etkinlik Yarışmasında” elde edilen başarının kendilerini son derece mutlu ettiğini aktardı. Şangar yarışmaya “MTAL Phone” adını verdikleri kendilerine özgün müzik aleti ile katıldıklarını söyleyerek, “Tekirdağ Bilsem Okulları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Stem Temelli Müzik Etkinlik Yarışmasında” bizi heyecanlandıran kısım stem ile müziğin bir arada olmasıydı. Meslek lisesi olmamızdan yola çıkılarak hedefimiz iki ağızlı anahtarlar ve tornavidalar gibi öğrencilerimizin atölyede kullandıkları aletlerle özgün bir enstrüman ortaya çıkarmaktı. Bu hedef doğrultusunda ksilofon müzik aleti tarzında tasarlanan ancak kendine has özgün sesleri ve özgün yapısı olan okulumuza uygun bir müzik aleti oluşturduk. Öğretmenlerimiz Tuğba Abek ve Musa Ahmet Kara’nın katkılarıyla, öğrencimiz Arda Günay’ın üstün başarısıyla birinciliği okulumuza getirdik. Çok mutlu ve gururluyuz. İlk günden bu yana desteklerini esirgemeyen her zaman yanımızda olan başta Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Nadir Küpeli’ye ve okul temsilcimiz Metin Saraç’a ile okul müdürümüz Rahmi Özyiğit’e şükranlarımı sunar, bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.