Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan uygulamayı hayata geçirdi. 5-12 yaş çocuk sahibi ailelerin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştıracak olan Çocuk Kısa Mola Hizmeti ile hem çocuklar hem aileler için güzel bir mola imkanı oluşturuldu.

Uygulama ile 5-12 yaş çocukları olan aileler, randevu oluşturarak çocuklarını Büyükşehir Belediyesi’nin uzman görevlilerine teslim ederek, kamusal ya da özel işlerini kolaylıkla yapabiliyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama hakkında bilgi veren yetkililer, “Ailelerin çocuklarını saatlik olarak bırakarak kamusal ve özel iş ve işlemlerini yapmak için zaman bulmalarına destek veren bir mekân uygulaması olan Çocuk Kısa Mola Hizmeti 5-12 yaş çocuklara oyun hizmeti verecektir. Aileler bir gün önce merkezi arayarak randevu oluşturabilirler. Engelsiz bir mekân sunan Çocuk Kısa Mola Hizmetinden yararlanmak isteyen aileler, detaylar hakkında merkezin 0222 503 8018 numaralı telefonunu arayıp bilgi edinebilirler.” dediler.

Uygulama kapsamında aileler, çocuklarını bir gün öncesinden aldıkları randevu saatinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na ait ek hizmet binasının bulunduğu İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi numara 40 adresinde uzman görevlilere bırakabilecekler.