Ekin Düğün Salonu’nda tanıtım toplantısı düzenleyen ve gazetecilerle buluşan Özdağ, ekibindeki isimleri ve projelerini açıkladı. 

Geçmişte şoförlük mesleğini icra ederken yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başlayan Özdağ, "Geçmişte şoförlük mesleğini icra ederek vatandaşlarımızın en zor zamanında yanında olan ve bugün aramızda olamayan, yaşamını yitirmiş tüm meslektaşlarımızı saygı ile anıyorum. Şoförlük, tek kelimeyle ifade ediliyor ancak toplumsal olarak anlamı ve önemi oldukça büyük. Sade vatandaşından memuruna, işçisinden çiftçisine kadar dokunmadığımız kimse yok. İnsanları işine biz götürürüz, hastası varsa biz yetiştiririz, evini taşıyacaksa biz yardım ederiz, şehirlerarası ve uluslararası ürün götürecekse zor koşullara aldırış etmeden güven içerisinde söz konusu ürününü taşır ve teslim ederiz" dedi.

Nokta atış projelerle meslektaşlarımızın yarasına merhem olmak istiyoruz

Özdağ: Tam da bu noktada, yıllardır bizi aynı çatıda toplayan Eskişehir Şoförler Odamızda, ‘meslektaşlarımıza ve dolayısıyla sorumluluk hissettiğimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti nasıl veririzin’ telaşı içerisindeyiz. Buradan hareketle, kurulduğu günden bu yanda odamıza hizmet etmiş, emek vermiş tüm üyelerimize, yöneticilerimize ve başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ve şunu net ifadelerle vurguluyorum ki: Kısa süre sonra devralacağımız bayrağı, zirveye taşıyacağız, bu noktada heyecanımız ve inancımız tam. Peki, bu yola çıkarken neyi taahhüt ediyoruz? Biz hamasi nutuklardan yana değiliz, popüzlim yaparak günü kurtarmanın taraftarı hiç değiliz; Biz, nokta atış projelerle meslektaşlarımızın yarasına merhem olmak, ve hatta o yarayı ivedilikle iyileştirmek için dertlenenlerdeniz.

Buradan hareketle, öncelikle diyoruz ki: Aynı yoldayız, biriz ve beraberiz. Yalnızca, yöneticiler ve başkan olarak odamızı yönetmek gibi bir niyetimiz asla olmadı ve olmayacak. Aynı yolda birlik içerisinde yürüyorsak, tüm üyelerimiz, odamızın kararları üzerinden söz sahibi olacaktır. Bakın şuna dikkat çekmek istiyorum: Odamızı beraber yönetmeyi vaat etmiyorum, beraber yöneteceğimize söz veriyorum.

Ve bakın, ‘birlikte yönetmeye’ başladık bile. Nasıl mı? Uzun süredir meslektaşlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz ve ne istediklerini, neyin eksik olduğunu soruyoruz. Her bir meslektaşımızın bize aktardıklarını ‘emir’ olarak kabul ediyor ve çözüm noktasında canhıraş çalışıyoruz. Bu çalışmaları yapmak için resmi olarak göreve başlamayı niçin bekleyelim? Biz, şimdiden başladık ve meslektaşlarımızla samimi ortaklık içerisinde çalışıyoruz.

24 saat kesintisiz ve ücretsiz hizmet
Özdağ: Bu anlamda, öne çıkan birtakım sorunları masaya yatırdık. Nedir o sorunlar? Şu an itibariyle meslektaşlarımızın elzem ihtiyaçlarından olan çekici sayısı yeterli değil. Bu sayıyı arttıracak çalışmayı başlattık. Ve dahası, çekicilerimiz 24 saat kesintisiz ve ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşlarımıza daha iyi, konforlu ve hızlı hizmet verebilmek adına Taksi Dolmuş adıyla anılan araçlarımızın ortak hat sayısını arttıracağız, çalışmalara başladık bile. Bir hedefimiz daha var. Eski ticari araçlar yerine daha konforlu araçlardan yanayız. Bu, hem vatandaşımız, hem meslektaşlarımız için oldukça önemli. Bu noktada ticari araçlarda 5 yaş sınırını 8 ila 10 yaşa çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü araç maliyetleri oldukça fazla. Meslektaşlarımız yeni araç almakta zorlandıkları için mevcut aracını sürekli bakıma alıyor ve ayrıca kilometresi yüksek. Sınırı 8 ila 10 yaşa çektiğimiz zaman, daha az kilometreli ve daha yeni araçlar çok daha kolay biçimde alınabilecek.

Nakliye araçlarına ‘N’ plaka
Bildiğiniz üzere nakliye hizmeti veren araçlarımızın özel bir plakası yok. Bu durum zaman zaman suiistimallere neden olabiliyor. Yetkisi olmayanlar dahi, nakliye işi yapabiliyor. Biz artık buna ‘dur’ diyoruz. Nakliye araçlarına ‘N’ plaka tahsisi yapılabilmesi için süreci başlattık. Bunun yanı sıra, nakliye hizmeti veren meslektaşlarımızın çalışma saatlerini ve çalışma şartlarını da gözden geçiriyoruz; onların talepleri doğrultusunda en uygulanabilir çözümü hayata geçireceğiz.

Yine kamyonlarında uzun seyahatler yapan meslektaşlarımızın zoru koşullar altında çalıştıklarının farkındayız. Bu anlamda federasyonumuzla temasa geçtik bile. Odamız ve federasyonumuz ortak çalışmaya imza atarak uzun yol seyahati yapan meslektaşlarımızın sorunlarını hızla çözüme kavuşturacağız.

Düğün salonlarını artık odamız işletecek
Biz, büyük bir odayız. O halde meslektaşlarımızın her derdine yetişmek temel görevimiz olmalı. Ne demek istiyorum biliyor musunuz? Anlatayım… Düğün, çiftler, aileleri ve yakınları için olağanüstü mutlu bir gündür. Ancak külfeti de derttir. İşte, biz o derde de bir son vermek istiyoruz. Düğünü olan, nişanı olan, kınası olan kim varsa, maddi yükü düşünsün istemiyoruz. Peki, bunun için ne yapacağız? Biliyorsunuz, odamızın iki tane düğün salonu var. Meslektaşlarımız bizden şunu istediler: ‘O salonları yalnız ve yalnız oda işletsin, bizler de indirimli faydalanalım.’ Doğru söylüyorlar. Söz veriyorum, o düğün salonlarını artık odamız işletecek. Bununla beraber üyelerimiz de gönül rahatlığıyla, kendi evlerinde, indirimli bir biçimde düğünlerini yapacaklar. Ve dahası, o salonları küçük dokunuşlarla aktif hale getirecek, şehrimizin toplantı ve gösteri salonu ihtiyacını gidermek üzere katkıda bulunacağız. Hem odamız kazanacak, hem şehrimiz kazanacak.

Mali müşavir tayin edeceğiz
Zaman içerisinde, birtakım nedenlerden dolayı odamızın muhasebe biriminden ayrılan üyelerimiz var. O üyelerimizin tespitini yaptık bile. Konuşmamın bir bölümünde aktardığım gibi, niçin resmi görev tayinini bekleyelim ki? Amaç hizmetse, çalışmak için illa bir koşulun yerine gelmesi şart değil. İşte biz, şimdiden başladı. Ayrılan üyelerimizle tek tek iletişime geçiyoruz. Onlara, ‘aynı yoldayız, gelin birlikte yönetelim’ diyoruz. Ve bu doğrultuda odamızın muhasebe bölümüne bir mali müşavir tayin edeceğiz; arzumuz, şeffaf ve birlikte yönetebileceğimiz bir yapıyı inşa etmek.

Bu anlamda son olarak önemli bir konuya değinmemin faydalı olacağı kanaatindeyim. Taksi ve Taksi Dolmuşlarda çalışan bazı kişilerin kayıt altında olmadığını görüyoruz. Bazen, vatandaşlarımızdan şikayetler aldığımız oluyor. Bu işi meslek edinen arkadaşlarımızın, sorumluluğunun bilincinde olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ancak çok nadir de olsa kayıt altına alınmadan araç kullanan kişiler, sorun çıkarabiliyor. İşte biz, bunun önüne geçeceğiz. Yeni düzenleme için ekip arkadaşlarımızla beraber yoğun mesai harcıyoruz.

Biz, Eskişehir’e hizmet veriyoruz ve yaşadığımız kente yakışır bir kurumsal yapıyla hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sizler aracılığıyla meslektaşlarımıza diyorum ki: Aynı yoldayız, biriz beraberiz, birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız.