Tepebaşı Belediyesi’nin, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Yeryüzü Ekoloji Okulu Projesi, kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunmayı sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası yanında hazırlanan alanda faaliyetlerini gerçekleştiren Yeryüzü Ekoloji Okulu; doğayla ilişki kurmayı, doğaya erişimi, bir arada yaşama kültürünü, sürdürebilirliği, yerel ekosistemle oynamayı, toplumsal aktivizmi, mekanı tanımayı ve mekan bilincini ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Oyunlarla Geri Dönüşüm Atölyesi’ne 6-12 yaş arası 10 çocuk katıldı. Çocuklara ilk olarak Yeryüzü Ekoloji Okulu gezdirildi. Ardından atölye çalışmalarında uzman eğitmenler tarafından, çeşitli oyunlar eşliğinde çocuklara geri dönüşüm konusunda bilgiler verildi. Atıklarını gelişi güzel bir şekilde atmamaları gerektiği anlatılan çocuklara; plastik, metal, cam, kağıt, pil ve elektronik atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırabilecekleri öğretildi. Atıksız yaşam hakkında da bilgi verilen atölye çalışması, çocuklardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Öte yandan Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, atölye çalışmaları kayıtlarının haftalık olarak yenilendiğini belirtti. Kontenjanların sınırlı olduğu atölyeler ve yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi almak isteyenlerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0 (222) 211 40 00 / 3081-3085 numaralı telefondan ulaşılabileceğini bildirdi.