Haber Merkezi

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir eğlence mekanında 1 Ekim'i 2 Ekim’e bağlayan gece sahne alan müzisyen Onur Şener’in, “istek parçayı çalmadığı” iddiasıyla 3 kişi tarafından darbedilerek öldürülmesine sanat camiasından ve vatandaşlardan gelen tepkiler büyümeye devam ediyor.

Eskişehirli müzisyenler de tüm yurtta infial yaratan olaya tepki göstermek için Ulus Anıtı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda sanatçının ve vatandaşın katıldığı açıklamayı meslektaşları adına Onur Kurnaz ile Haşim Tayyar yaptı.

“Vurgulamak istediğim sıfatım 2 kız çocuğu babası olmak”

Burada söz alan Kurnaz, insan hayatının ne kadar değersiz olduğunun örneklerini her gün tecrübe ettiklerini söyleyerek, “Size bir müzisyen olarak seslensem de esas vurgulamak istediğim sıfatım 2 kız çocuğu babası olmamdır. Bir çocuğun annesinden, babasından mahrum edilmesi ne demek biliyor muyuz? Pandemi döneminde 103 müzisyen canından, hayatlarından, ailelerinden, hayallerinden, çocuklarından vazgeçti ve hayatlarına son verdi. Onları bir sayı olarak hatırlamak haricinde acilen silkelenmeli ve haklı tepkimizi göstermeliyiz” diye konuştu.

“Eğer Onur’u unutursak…”

Kurnaz, Şener’in arkasında 2 küçük çocuk ve acılı ailesini bıraktığını dile getirerek, “Onur’un maruz kaldığı ve hayatına mal olan bu elim olay müzisyenlerin bir sembolü ve sıfır noktası olarak aklımıza kazınmalı ve haklı mücadelemizin, sanatın, insan haklarının, empatinin ve hakkımıza sahip çıkabilme yeteneğinin bir dışa vurumuna dönüşmelidir. Eğer Onur’u unutursak, bu geceki sahnenizin son sahneniz olabileceğini, ailenizin sizi bu sahne sonrasında bir daha hiç görememe ihtimalini, yolda yürürken bile sevdiklerinizden koparılıp alınabileceğimizi unutmuş olacağız ” değerlendirmesinde bulundu.

“Buraya evlatlarımızla geldik”

Kurnaz’ın ardından söz alan Haşim Tayyar da “Bir şarkı isteği yüzünden bir cana nasıl kıyılır?” sorusunu kamuoyuna yönelterek, “İbreti alem için adalet istiyoruz. Yüce Türk yargısına her zamankinden daha çok güveniyor ve güvenmek istiyoruz. Buraya geceleri sahneden gelince uyandırmamak için öpmeye kıyamayıp kıyafetlerini koklayıp hasret giderdiğimiz evlatlarımızla geldik. Yazık değil mi o minik kıza? Yazık olmaz mı bu melek evlatlarımıza?” dedi.

“’Son kez öpmüş olabiliriz’ diye düşünmesinler”

Tayyar, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Adalet tecelli etsin ki, ne eşim ne de arkadaşlarımızın eşleri, sevgilileri ve aileleri her akşam sahneye yakınlarını gözlerinde korkuyla göndermesin. Evlatlarını koklayarak ‘Son kez öpmüş olabiliriz’ diye düşünmesinler istiyoruz. Adalet olsun ki, mevki, makam ve tanıdıkları sayesinde mahkemede takım elbise giyerek iyi halden yararlanıp cezalarına indirim sağlanmasın. Onur Şener’e rahmet diliyoruz. Acılı ailesine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.”