Eskişehir. Net’e konuşan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Eskişehir Temsilcisi Elif Kale, çocuk istismarına karşı her yıl Temmuz ayının ikinci haftası mavi kurdele takma kampanyası başlattıklarını belirterek “2014 yılında kurulmuş bir dernek UCİM. Saadet Öğretmenimizin de bu istismara uğrayan kayıplar konusunda başlattığı bir kampanya aslında. Her yıl Temmuz ayının ikinci haftası çocuklar için mavi kurdele tak hashtag’i ile sol kolumuza mavi bir kurdele takıp bir hafta boyunca çıkartma diyoruz. Bunu biraz daha eğlenceli hale getirmek için meydan okuma şeklinde yapıyoruz” sözlerini kaydetti.

UCİM’in birinci amacının eğitim faaliyetleri olduğuna dikkat çeken Kale “UCİM’in öncelikli hedefi eğitim. Diğer derneklerden en büyük farkı da bu olabilir. Tabi davalara da müdahale alıyoruz, rehabilitasyon hizmeti de veriyoruz. Ama biz bir görüşmeye gittiğimiz zaman öncelikli olarak diyoruz ki biz eğitim amaçlı çalışıyoruz. Psikolojik danışmanlarımız olsun, avukatlarımız olsun tecrübesi olan konularda öncelikle halkı bilinçlendiriyor. Çünkü biz bunu ciddi anlamda fark ettik insanların bir eğitim sorunu var. Halkın kafasında şöyle bir durum var; Eğitim çözüm olacak mı? Hani bazı kesim diyor hadım gelsin, idam gelsin. İnsanları tetikleyici şeyler söyleyebiliyorlar”

HER GÜN BİR ÇOCUK İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLÜYOR

Kan dondurucu istatistiklere yer veren Kale, her gün bir çocuğun işkence nedeniyle hayatını kaybettiğini, Türkiye’nin cinsel istismarda dünyada üçüncü sırada olduğunu ve son on altı yılda 440 bin çocuğun doğum yaptığını belirterek” İki milyon çocuk işçi var ve bu hala devam ediyor. Çocuklar üzerinden döndürülmeye çalışılan bir sermaye düzeni var. Yılda ortalama elli çocuk iş kazalarından hayatını kaybediyor” dedi.