Sanatçıların biyotaklit temasından yola çıkarak bir araya getirdikleri “Üçüncü Yer” (“Third Place”) başlığı altında toplanan çalışmaları dün (4 Ocak, Cumartesi) OMM’da düzenlenen açılış etkinliğinde ilk ziyaretçileriyle buluştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen sanatçılar Tyler Thacker ve Erin Wolf Mommsen’ın katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına sanat profesyonelleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever konuk olurken açılış etkinliği yerel basının da ilgi odağı oldu. Sergi açılışının ardından OMM INN’inde gerçekleşen Kutay Soyocak, Hop3 ve Age Reform’ın DJ performansları katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. OMM Misafir Sanatçı Sergisi #1 Üçüncü Yer 1 Şubat 2020 tarihine kadar OMM’da ziyaret edilebilecek.

Sanatçıların Eskişehir’de geçirdikleri 3 aylık zaman diliminde biyotaklit temasında hazırladıkları çalışmalarını içeren “Üçüncü Yer” isimli grup sergisinde sanatçıların bir stüdyo alanını paylaşarak ürettikleri tablolar ve yerleştirmeler yer alıyor. Mekan ile mekan olmayan ve ödev ile deney arasında bir diyalektik öneren sergide Thacker ve Mommsen’ın çalışmaları arasındaki sınır bölgesi, bireysel ve ortak çalışmaların keşfiyle gelen, müşterek bir uyum deneyimi izleyiciler ile buluşuyor.

Thacker konusuna su ve ateş gibi doğanın hem yok edici hem de yenileyici erk taşıyan temel güçleri aracılığıyla yaklaşırken Mommsen’ın üretimi ise daha içkin ve duygusal bir bakış açısı geliştiriyor. OMM’un açılışını takiben Misafir Sanatçı Programı’na davet ettiği iki sanatçının ilk kez sergileyecekleri bu yapıtlar aynı zamanda Eskişehir’deki çalışmaları sırasında keşfettikleri üretim yöntemlerini de yansıtıyor.

Sanatçılara ilham alabilecekleri, aynı zamanda da yeni bir kültür ile bütünleşmelerini sağlayacak bir alan sunan OMM Misafir Sanatçı Programı dünyanın her yerinden başvuruya açık olup, yerel kültür ile dünya arasında bir bağ oluşturmayı hedefliyor. Özel ve özgür bir çalışma ortamının yanı sıra program katılımcıları arasındaki iş birliği ve diyaloğu da destekleyen OMM Misafir Sanatçı Programı programa katılan sanatçıları günlük hayatın telaşından uzaklaştırarak disiplinlerarası etkileşim kurma ve yenilikçi fikirler üretme fırsatı sunuyor.

Farklı kültürlerden gelen ve farklı disiplinlerde üretim yapan sanatçıları OMM çatısı altında bir araya getirmeyi hedefleyen programın 2020 Bahar dönemi başvuruları 1 - 30 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek ve programa kabul edilen isimler 20 Şubat 2020 tarihinde duyurulacak.