Eskişehir’de 'Ölüm yolu’ olarak anılan Eskişehir - Seyitgazi - Afyon karayolunda  işçi servis otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Kazaya giden itfaiye aracının da takla atması sonucu 2 personel yaralandı. Kazanın ardından  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Milletvekili Jale Nur Süllü'den   'Yol artık yapılsın" çağrısı geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: 

"Bir türlü genişletme çalışması yapılmayan Seyitgazi yolu can almaya devam ediyor. Seyitgazi - Kırka arasında meydana gelen trafik kazasında 3 vatandaşımızı kaybettik. Elim kazada hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Ayrıca kazaya müdahale için olay yerine giden itfaiye aracımızın da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla attığını üzüntüyle öğrendim. Yaralı personelimiz İsmail Çakmak ve Ahmet Çakır ile diğer kazada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ölüm yolu olarak nitelendirilen ve onlarca yurttaşımızı kaybettiğimiz bu yol ivedilikle bölünmüş yol haline getirilmelidir. Bu konuda tüm ilgilileri acilen göreve davet ediyorum. Artık bir canı daha bu yol yüzünden kaybetmek istemiyoruz."

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: 

"Seyitgazi-Kırka yolunda yaşanan trafik kazasında 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, olaya müdahale etmek için giden itfaiye aracının da kaza yaptığını üzülerek öğrendim. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. "Ölüm yolu" haline gelen Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun yapılması için daha kaç insanı kaybetmemiz gerekiyor? Onlarca vatandaşımızın can verdiği bu yolda gereken düzenlemelerin vakit kaybedilmeden bir an önce yapılmasını istiyoruz."

Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer:

"YİNE #SEYİTGAZİ YOLU! YİNE KAZA! YİNE ÖLÜM!.. Bugün de güne kötü haberlerle başladık! Seyitgazi-Kırka-Afyon Karayolu'nda meydana gelen kazada dört yurttaşımız yaşamını yitirdi, olay yerine giden Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz İtfaiye personeli kaza yaptı! İşçi servisi, yolcu otobüsleri, kamyonlar, yük taşıyan tırlar, köydeki traktör, tarım yapan çiftçi; herkes sürekli kazaların olduğu bu yolda gidip geliyor! Artık sesimize kulak verin! Daha fazla insan ölmesin! Yüzlerce yurttaşımızı bizlerden koparan bu yol bir an önce yapılsın…"

Eskişehir CHP Milletvekili Jale Nur Süllü:

"Artık Yeter! Eskişehir - Seyitgazi - Afyon Karayolu’nu yapın! Birçok defa yaptığımız bu çağrıyı daha geçtiğimiz günlerde yaşanan bir kaza sonrası tekrar yapmıştım. Bugün Kırka Bor işletme servisi ile bir otomobilin çarpışması sonucu oluşan kazada 4 kişi ölürken 2 kişinin de yaralı olarak kurtulduğu, Kurtarma çalışması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Seyitgazi bölgesi itfaiye aracının da yoldan çıkarak şarampole yuvarlandığı haberini aldık. “Ölüm Yolu Can Almasın” çağrımızı yaptıkça duymayanların bizi duyması için daha kaç kaza olmalı? Kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza ve itfaiye personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."