Eğitim Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında söz alan Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Sevtap Yavaş Aslan, polis kontrolü olduğu günler dışında hız sınırlarına tam olarak uyulmayan Atatürk Bulvarı’nda birçok kaza gerçekleştiğini öne sürerek “2019 yılından bu yana yaya geçitleri konusunda duyarlılık gelişmesine rağmen bu geçitlerde kazaların arttığını da görüyoruz. Bu kazalardan biri, daha geçen hafta bizim de canımızı yaktı. Öğrencimiz okula gelirken kurallara uyup yaya geçidini kullanmasına rağmen talihsiz bir kaza geçirdi. Bu olay bizi derin bir üzüntüye boğmuştur” dedi.

Yaya geçitleri herkes kurallara uyarsa güvenli

Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Endişelerimizi de arttıran bu kaza, bazı aksaklıkları tekrar düşünmemize neden oldu. Görüyoruz ki; yaya geçitleri yalnızca, herkes kurallara uyduğunda güvenlidir. Sık sık kazaların yaşandığı işlek bir caddede, okul yolu geçişinde, tek güvenlik önleminin yaya geçidi olması kabul edilemez. Ayrıca ikili eğitimin trafik güvenliği konusunda da sınıfta kaldığı bir gerçek.”

Trafik yoğunluğu ekstra tehlike yaratıyor

“Sabahçı öğrencilerin karanlıkta okula gelmesi, öğleci öğrencilerin karanlıkta evlerine dönmeye çalışması, bu konuda kaygı duyan velilerin araçla öğrenciyi almaya gelmesi sonucu giriş çıkış saatlerinde trafik karmaşası yaşanmaktadır. Bu yoğunluk ekstra bir tehlike yaratmakta, kazalara davetiye çıkartmaktadır. Bu tehlike de görmezden gelinemez bir gerçektir.”

Önlemler ivedilikle sağlanmalı

Yavaş, taleplerini şöyle sıraladı;

  • Öğrencilerimizin okul yolu geçiş güvenliğinin sağlanmasına yönelik adımlar atılmasını, hızla çözüm üretilmesini istiyoruz.
  • Trafik eğitimi konusunda her kesime ulaşan verimli çalışmalar istiyoruz.
  • Okul bölgemizdeki geçişlerde üst veya alt geçit, trafik ışığı, ışıklı tabela vb. önlemlerin ivedilikle sağlanmasını talep ediyoruz.
  • İkili eğitimin giriş çıkış saatlerinde trafik yoğunluğunu arttırması ile ilgili farkındalık istiyoruz. Okul yolu tehlike yolu olmasın.