Öğretmenler, Covid19 önlemlerinin yetersiz olduğu bir ortamda okulların açıldığına dikkat çekerken, CHP’li Utku Çakırözer, “Yüz yüze yapılması planlanan eğitim öğretim yılı covid19 gölgesinde başlıyor. Pandemide eğitimdeki sorunlar yumağı daha da büyümüş durumda. Okullarda yüz üze eğitim verilmesi planlanıyor ama okullara maske, dezenfektan gönderilmemiş. Sınıfların bazıları pandemiye uygun hale getirilmemiş. Öğretmenler, öğrenciler, veliler kaygılı. Pandemide okullarda ciddi önlemler derhal alınmalı” çağrısında bulundu.

Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘Eğitimde asıl yük öğretmen maaşı ile ilgilidir. Öğretmen maaşlarından dolayı yatırıma fırsat kalmıyor’ şeklindeki sözlerine de öğretmenlerle birlikte tepki gösterdi. Çakırözer, “Hemen aklınıza öğretmen maaşı mı geliyor? Öğretmenlerin maaşına göz dikeceğinize, öğretmenlerin emeğine değer verin. Büyük özveriyle görevini yapan öğretmenlerin sağlığını koruyun” dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER KAYGILI

Eskişehir’de eğitim emekçileri, veliler ve öğrencilerle bir araya gelen CHP’li Utku Çakırözer, covid19 gölgesinde 21 Eylül’de yüz yüze başlaması düşünülen yeni eğitim- öğretim dönemi öncesi sorun ve talepleri dinledi. Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ve yönetim kurulu öncülüğünde gerçekleşen buluşmada, öğretmen, öğrenci ve velilerin kaygılarının ortak olduğunu dile getiren Çakırözer, okullardaki eksikliklerin giderilerek, ihtiyaçların bir an önce karşılanması ve sınıfların pandemiye uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

UZAKTAN EĞİTİME ULAŞILAMADI

Buluşmada pandemide uzaktan eğitimde yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken öğretmen, öğrenci ve veliler, okulların yüz yüze açılması pandemi koşullarına uygun hale getirilmesini istedi. Çakırözer, “Covid 19 diğer tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da sorunları, eksikleri art arda getirdi. Öğrencilerin yarısından fazlası uzaktan eğitime ulaşamadı, bilgi alamadı. Yine çok sayıda öğrencinin evinde bilgisayarının, internetinin olmadığı ortaya çıktı. Eğitimde alınmayan tedbirler, yapılan süreçler salgın döneminde ayna gibi karşımıza çıktı” dedi.

EKSİKLER DERHAL GİDERİLMELİ

Öğretmen ve öğrencilerin taleplerini dinleyen Çakırözer, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “15 gün sonra okulların yüz yüze açılması planlanmakta. Ama öğretmenlerden, öğrencilerden öğreniyoruz ki, okullarda ne maske ne de dezenfektan dağıtımı yapılmamış. Bazı okullarda sınıf mevcutlarının pandemiye göre ayarlanmadığı belirtilmekte. Öğretmenler, öğrenciler, veliler hepsi kaygılı. Yüz yüze eğitimin planlandığı 21 Eylül’e kadar tüm okullarda maksimum tedbirler alınmalı, yüz yüze eğitim yapamayacak öğrencilerden başlayarak teknik altyapı, ücretsiz internet, zorunlu çalışmalar bir an önce tamamlanmalı” çağrısında bulundu.

MAAŞINA GÖZ DİKECEĞİNİZE, EMEĞİNE DEĞER VERİN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘Eğitimde asıl yük öğretmen maaşı ile ilgilidir. Öğretmen maaşlarından dolayı yatırıma fırsat kalmıyor’ şeklindeki sözlerini de öğretmenlerle birlikte tepki gösterirken, “Ülkenin geleceğine yön veren eğitimcilerdir. Öğretmenleri değersizleştirdiğinizde, itibarsızlaştırdığınızda bu ülkenin geleceğine, öğrencilerine değer vermiyorsunuz demektir. Öğretmenlerin maaşına göz dikeceğinize, emeğine değer verin. Sağlığını koruyacak önlemleri alın” değerlendirmesinde bulundu.