Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce Liselere Geçiş Sınavı’nda bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alan Eskişehirli öğrencileri ve ailelerini ağırladı. Türkiye’nin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşması için başarılı öğrencilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini belirten Ünlüce “Başarılı çocuklarımızı yürekten kutluyoruz. Onlar Eskişehir’in gururu! Kendilerini yetiştiren ailelerine ve tüm öğretmenlerine teşekkür ediyor, çocuklarımızın başarılarının bir ömür devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

20 Haziran’da yapılan LGS’de tam puan alan Kerem Kahraman, Mert Köksal ve Yağız Gülmez Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nin misafiri oldu. Aileleriyle birlikte çocukları ağırlayan Ünlüce başarıları dolayısıyla çocukları tebrik etti.

Ünlüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in selamını gençlere ileterek onlarla bir süre sohbet ettikten sonra “Başarılı gençlerimizi gördükçe gururlanıyoruz. Çocukların başarısında en önemli etkenin aile olduğunu düşünüyorum. Çocuklarına gerekli ilgi ve özeni gösteren ebeveynler, mutlaka evlatlarının mutluluğu ile ödüllendirilecektir. Çocuklarımızın okulda aldıkları eğitim dışında ayrıca hiç bir ek ders almadan bu başarıyı elde ettiklerini öğrendim. Bu yüzden elde ettikleri başarının çok daha kıymetli olduğunu düşünüyor ve sınava hazırlanacak tüm çocuklarımıza Kerem, Mert ve Yağız’ın örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklara ve gençlere her alanda destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Ünlüce “Başkanımız Yılmaz Büyükerşen de çocuklara, gençlere ve onların eğitimine büyük önem veriyor. Eğitimde fırsat eşitliğini savunan bir yerel yönetim olarak çocuklarımıza destek olmak amacıyla her yıl onlarca kurs açıyoruz. Pandemi nedeniyle bu kurslarımıza ara vermek zorunda kalsak da online olarak uzaktan eğitim modeliyle devam ettiğimiz kurslarımız da var. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı ‘Şehir Öğretir’ anlayışı ile sürdürmeye devam edeceğiz. Siz gençlerimize de eğitim-öğretim yaşantınızda yeni bir sayfa olan lise yolculuğunda başarılar diliyorum!” dedi.

Sohbet ortamında geçen ziyaretin ardından Ünlüce başarılı öğrencilere kol saati ile birlikte Başkan Yılmaz Büyükerşen’in imzaladığı ‘Zamanı Durduran Saat’ kitabını hediye etti. Kendilerine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden başarılı öğrenciler ise Başkan Büyükerşen ve belediye yetkililerine teşekkür ettiler.