Kamera karşısına geçerek, kendisine Onedio üzerinden gelen sorulara yanıt verdi Burhan Sakallı, “Seçildiğinizde görevin ilk günü yapacağınız ilk şey ne olur” sorusuna, “Herhalde, şu anda görev yapan bir önceki belediye başkanından görevi devralırız, devir teslim töreni yaparız” diyerek yanıt verdi.

HAYVAN BARINAĞI, EVCİL HAYVAN MEZARLIĞI VE HAYVAN HASTANESİ YAPILACAK
“Sokak hayvanları ile ilgili çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum, bu konuda planlarınızı öğrenebilir miyim” sorusuna, yanıt veren Sakallı, “Ben Odunpazarı Belediye Başkanı iken, Eskişehir’de hayvanlara ilişkin ilk projeyi hayata geçiren belediye başkanıyım. Bu şehirde hayvanlarla birlikte yaşıyoruz, onlar bizim canlarımız. Büyükşehir Belediyesinin bu zamana kadar hayvanlara ilişkin yaptığı bir barınak, bir rehabilitasyon merkezi, bir hayvan hastanesi, bir evcil hayvan mezarlığı yok. Biz önümüzdeki dönemde Eskişehir’i hayvan dostu bir şehir haline getireceğiz. Eskişehir’e hayvan hastaneleri, rehabilitasyon merkezleri, barınakları, mezarlıklar yapacağız. HAYTAP, Mancıhane gibi sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu. 

OSMANGAZİ’NİN İÇİNDE TRAMVAY GEÇECEK, ESTÜ’YE TRAMVAY GİDECEK
Sakallı, Onedio üzerinden sorulan “Eskişehir öğrenci kenti, gençler için neler yapacaksınız” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bir öğretmen öğrencilerine sınavda, ‘Atatürk bu ülke için neler yaptı’ diye sormuş. Bir öğrencisi de bir türlü aklına bir şey gelmemiş. Dumlupınar’ı, Kurtuluş Savaşını, Çanakale Savaşını, Sakarya’yı, devrimleri anlatamamış. En sonunda da ‘neler yapmadı ki’ diye cevap vermiş. Öğretmeni de 10 puan vermiş. Ben de bu soruya ‘Gençlerimiz için neler yapmayacağız ki’ diye yanıt vereceğim. Şehrimizde 70-75 bin öğrencimiz yaşıyor. Öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam standardını yükseltmek, daha ucuz bir ekonomik bir kentte yaşamaları için her şeyi yapacağız. 

Osmangazi Üniversitesinin içinden tramvay geçmiyor, geçireceğiz. Eskişehir Teknik Üniversitesine tramvay gitmiyor, götüreceğiz. Öğrenciler için toplu taşıma ücretleri ucuzlayacak. Tüm öğrenciler için kültür, sanat, spor etkinlikleri ücretsiz olacak. Belediyemiz bünyesinde Öğrenci ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı kuracağız ve burada 26 yaşından büyükler çalışmayacak. Gençlerimiz için staj ofisi kuracağız, öğrencilerimizin stajla ilgili senkronizasyonlarını sağlayacağız. Kampüslerde, bulvarlarda, parklarda, meydanlarda, toplu taşımada internet ücretsiz olacak. 24 saat açık kafe kütüphaneler kuracağız. Bir yatırımcı kuruluş ile 4. üniversiteyi şehrimize kazandırma yönünde girişimlerimiz sürüyor. Öğrencilerin mutlu olduğu, kendilerini iyi hissettikleri bir şehir tasarlıyoruz. Üniversiteyi bitiren gençlerimizin istihdam alanlarının olduğu bir Eskişehir için çalışacağız.”

GERİ DÖNÜŞÜME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Sakallı, “Geri kazanım projesi gibi çevresel projeleriniz devam edecek mi” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Odunpazarı Belediye Başkanı iken, Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm projelerinden birini hayata geçirmiştim. Fakat benden sonra ne yazık ki devam etmedi. Önümüzdeki dönemde çevreyi, doğayı, toprağı ve havayı korumak; geri dönüştürülecek her şeyi geri dönüştürmek adına çevreyle ilgili geri dönüşüm projelerimiz bugünden daha fazla, iyi şekilde devam edecek.”

“En çok etkilendiğiniz kitap hangisi” sorusunu yanıtlayan Sakallı, “Ben bir edebiyat öğretmeniyim. Hayatımın her döneminde çok kitap okuyan biriyim. Çantamda her zaman bir tane roman, bir deneme, bir şiir kitabı bulunur. Okuduğum beğendiğim onlarca, yüzlerce kitap var. Okuduğum ve etkisinden çıkamadığımız çok kitap var. Aradan 10-20 yıl geçtikten sonra tekrar okuduğum kitaplar var. Anna Karenina her zaman benim çok beğendiğim, etkilendiğim bir kitaptır” diye konuştu.

“EĞER BİRİMİZ EKSİK OLURSA, BÜTÜN BİR DENGEMİZ BOZULUR, EKSİK OLURUZ”
Sakallı, son olarak “Sizi sevenler için bu videoya bir söz bırakır mısınız” sorusuna, “Eskişehir’e yeni heyecan seninle gelecek, Eskişehir’e yeni gelecek seninle gelecek, Eskişehir’e yeni başkan seninle gelecek diyoruz. Ama eğer birimiz eksik olursa, bütün bir dengemiz bozulur, eksik oluruz” diyerek yanıt verdi.