Odunpazarı Belediyesi Atık Getirme Merkezinde şimdiye kadar 475 litre Bitkisel atık yağ, 1.570 kg. atık elektrikli ve elektronik eşya, 3.400 kg atık pil ve batarya ve 120 kg floresan lamba toplandı.

Çevre projeleriyle adından söz ettiren Odunpazarı Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 14 grup atığın toplanabileceği ‘Atık Getirme Merkezi’ atıkları toplamaya devam ediyor.   

75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’na yapılan Atık Getirme Merkezi’nde kağıt -karton, plastik, metal, cam ve ahşap atıklarında arasında olduğu 14 grup atık toplanıyor. Ayrıca vatandaşlarda bu atık merkezine atıklarını bırakabiliyor. Atık Getirme Merkezi’nde biriktirilen atıklar, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, geri dönüşüm işlemi için geri dönüşüm tesislerine veya çevreye zarar vermeden bertaraf edilmek üzere Çevre lisanslı bertaraf tesislerine gönderiliyor.

Vatandaşlar, ayrıca 0552 250 43 46 numaralı Odunpazarı Belediyesi ALO ATIK Whatsapp hattına mesaj atarak atıklarının adreslerinden alınmasını sağlayabiliyor. Hizmete sunulduğu günden itibaren Odunpazarı Belediyesi Atık Getirme Merkezinde 475 litre Bitkisel atık yağ, 1.570 kg. atık elektrikli ve elektronik eşya, 3.400 kg atık pil ve batarya ve 120 kg floresan lamba toplandı.