Siz de sinema salonuna tıkılmak istemiyorum, evde izleyeceğime hem sosyalleşirim hem de açık hava sinema ruhunu yaşarım diyorsanız, Odunpazarı Belediyesi sinemayı sizin için sokağa taşıyor. Üstelik gazoz ve mısır da Odunpazarı Belediyesi’nin ikramı. 

Odunpazarı Belediyesi, Sokak Sineması Etkinliği ile Eskişehirlileri bir nostalji yaşamaya çağırıyor. Eskişehirlilere açık hava da film izleme keyfi yaşatacak olan Sokak Sineması Etkinliği ‘Sokakta Hayat Var’ sloganı ile 9 Temmuz Pazartesi Günü Hammayolu’nda gerçekleşecek ilk gösterimle başlayacak. 20 Temmuz Cuma Gününe kadar 10 farklı mahallede açık hava film gösterimi yapacak olan Odunpazarı Belediyesi, birbirinden güzel ve özel 3 film ile Eskişehirlilerle bir araya gelecek. Komedi tarzında filmleri seçen Odunpazarı Belediyesi’nin gösterimini yapacağı ilk film; senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı, yönetmenliğini ise Ozan Açıktan’ın yaptığı, başrollerini Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın oynadığı sinemada izlenme rekorları kıran Aile Arasında olacak.

Sokak Sineması Etkinliği’nde Odunpazarı Belediyesi’nin gösterimini yapacağı ikinci film ise senaryosunu Birol Güven'in yazdığı, yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı'nın yaptığı, başrollerinde ise Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Ayda Aksel'in rol aldığı; sizi Mustafa Ali’nin doğa ile iç içe hayatı ile tanıştırıp modern hayatı sorgulamaya yöneltecek olan komedi filmi Mandıra Filozofu. Sokak Sineması Etkinliği kapsamında gösterimi yapılacak olan üçüncü film ise Mandıra Filozofu Mustafa Ali’nin İstanbul’a gelmesi ve modern dünya ile hesaplaşmasının anlatıldığı Mandıra Filozofu İstanbul olacak. Tamamen ücretsiz yapılacak olan film gösterimleri saat 21.00’de başlayacak. Odunpazarı Belediyesi film gösterimleri sırasında gazoz ve mısır ikram edecek. 

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARI İLE DE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”
Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmalarında olduğu gibi kültür sanat etkinlikleri ile de örnek gösterildiğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz birbirinden güzel çalışmalara imza atıyor. Uluslararası festivaller düzenliyor, sergiler açıyor, konserler veriyor. Vatandaşlarımızı alışveriş merkezlerine sıkışan sinemalardan kurtarmak için İf Kare Eskişehir, Başka sinema ve Sokak Sineması Etkinlikleri düzenliyoruz. Bir nostaljiye tekrar hayat vermek, çocukluğumuzda gitmekten büyük zevk aldığımız açık hava sinemaların keyfini, çocuklarımızın da tatmasını  istedik. Hemşehrilerimizi kısıtlı bir süre de olsa dertlerinden, sıkıntılarından uzaklaştırmak, güldürmek aynı zamanda da düşündürmek için de bu yıl ki etkinliklerimizde komedi filmleri seçtik. Bütün hemşehrilerimi 9 Temmuz’da başlayacak olan Sokak Sineması Etkinliklerimize davet ediyorum. Şimdiden iyi seyirler dilerim” dedi. 

İLK GÖSTERİM HAMAMYOLU’NDA 
Odunpazarı Belediyesi tarafından 9-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen, ‘Sokakta Hayat Var’ etkinliğinin programı ise şöyle; 
9 Temmuz 2018 Pazartesi Günü; Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu-Aile Arasında  
10 Temmuz 2018 Salı Günü; Orhangazi Mahallesi Muhtarlık Önü -Mandıra Filozofu
11 Temmuz 2018 Çarşamba Günü; Büyükdere Mahallesi Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi arkasındaki Futbol Sahası- Mandıra Filozofu
12 Temmuz 2018 Perşembe Günü; 75. Yıl Mahallesi Pazar Yeri -Mandıra Filozofu
13 Temmuz 2018 Cuma Günü; Paşa Mahallesi Odunpazarı Meydanı -Aile Arasında
16 Temmuz 2018 Pazartesi Günü; Emek Mahallesi Pazar Yeri -Mandıra Filozofu
17 Temmuz 2018 Salı Günü; Gündoğdu Mahallesi Pazar Yeri -Mandıra Filozofu İstanbul
18 Temmuz 2018 Çarşamba Günü; 71 Evler Mahallesi İlhan Ünügür İlköğretim Okulu -Mandıra Filozofu İstanbul
19 Temmuz 2018 Perşembe Günü; Yenikent Mahallesi Seramik Park-Mandıra Filozofu İstanbul
20 Temmuz 2018 Cuma Günü; İstiklal Mahallesi Adalar MİGROS Önü -Aile Arasında