Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte çalışmalarına hız veren ekipler, daha sağlıklı, sineksiz ve rahat bir yaz geçirmek için ilçe genelinde larva ve uçkun mücadelesine devam ediyor. 1 Ziraat Mühendisi, 11 biyosidal ürün uygulayıcısı, 5 araç (2 araç üstü mistblower ve 3 araç üstü ULW ilaçlama makinesi ve 5 adet araç üstü termal fog ) ve modern uygulama teknikleriyle çalışmalarını yürüten ekipler, belirlenen program ile tüm mahallelerde düzenli ilaçlama çalışması yapıyor. 

SİNEKLERİN ARTMAMASI İÇİN BELEDİYEDEN TAVSİYELER
Yapılan çalışmalarda kullanılan ürünlerin Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı insan sağlığına zararsız çevre sağlığı grubu ilaçlar olduğunu belirten yetkililer, sıcaklığın arttığı bu günlerde sinek popülasyonunun artmasını engellemek için kontrolsüz çöp atılmasının önüne geçilmesi, aşırı sulamadan kaçınılması ve sokaktaki canlar için konulan su kaplarının günlük olarak sularının tazelenmesi gerektiğini kaydetti.

İlaçlama çalışmalarının doğanın dengesini bozmayacak şekilde yapıldığına dikkat çeken yetkililer, ilçe merkezinde bulunan 42 mahalledeki ilaçlama çalışmalarının yanı sıra Kırsal Mahallelerde de program dahilinde ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.