Yürüyüşte 64 yaşındaki Beytullah Solak Atatürk’ü, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncuları da Atan’yı karşılayan Eskişehir halkını canlandırdı. ‘Atam Hoş Geldiniz’ yazılı bir pankart açan Eskişehirliler, Atatürk’ü canlandıran Solak’ın arkasından bandonun çaldığı marşlarla birlikte Yeşil Efendi Konağına yürüdü. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şehir dışında olduğu için “Atatürk Eskişehir’de” yürüyüşüne katılamazken, yürüyüşe Başkan Kurt’u vekaleten   Başkanvekili Halil İbrahim Bilici, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı.

Yürüyüşte en önde Kıbrıs Gazileri yer alırken, onların arkasında Atatürk’ü canlandıran Beytullah Solak ile Eskişehir Halkını canlandıran Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Oyuncuları yer aldı. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan Eskişehirliler ise Ata’sının arkasından yürüdü. Yürüyüş boyunca bando İzmir ve 10. Yıl Marşı başta olmak üzere çok sayıda marş çaldı.


 
Yürüyüş güzergahı boyunca Eskişehirli vatandaşlar Atatürk’ü canlandıran Solak’a yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar Solak’ın elini öpüp fotoğraf çektirdi. Duygu dolu anların yaşandığı yürüyüşte, bazı Eskişehirlilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kitle Yeşil Efendi Konağına geldiğinde ise Atatürk’ü “Yeşil Efendi” lakaplı Halil İbrahim Efendi  (Sipahioğlu)’nu canlandıran Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi’nden Şaban Gürlek karşıladı.