2022 yılı teması “Avrupa Gençlik Yılı” olarak belirlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, Sevinç Mahallesi’nde bulunan Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsünde göçmen tarım işçilerinin çocukları için gerçekleştirilen etkinlikler ile başladı. Hafta sonu ise Mehmet Terzi Spor Salonu’nda yapılan Taekwondo turnuvası ile devam etti. Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları hafta boyunca devam edecek.

Odunpazarı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Etüd Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, Sevinç Mahallesi’nde bulunan Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsünde göçmen tarım işçilerinin çocukları için gerçekleştirilen spor, yaratıcı drama ve çocuk oyunları etkinlikleri ile başladı. Etkinlik kapsamında Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü personeli Sebahattin Kırtunç Göç Kampüsüne giderek göçmen tarım işçilerinin çocuklarına spor yaptırdı. Ardından da Odunpazarı Belediye Tiyatrosu çocuklarla yaratıcı drama çalıştı ve çocuk oyunları oynadı. Her iki etkinlikte de keyifli dakikalar yaşayan çocuklar, hem oyun oynadı hem de spor yaptı. Odunpazarı Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mehmet Terzi Spor Salonunda Taekwondo turnuvası düzenledi. Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvaya, yaklaşık 150 sporcu katıldı. Müsabakaların yapıldığı turnuvada, kazanan ise dostluk ve spor oldu.

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri, 22 Eylül Perşembe “Arabasız Gün” kapsamında gerçekleştirilecek olan “İki Teker Bize Yeter Bisiklet Etkinliği” ile devam edecek. “İki Teker Bize Yeter Bisiklet Etkinliği” saat 18.30’da Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayacak. Kırmızıtoprak Mahallesi’nde bulunan Gülçiçek Sokak’ta (Kanlıkavak Parkı) sona erecek. Bisiklet etkinliğinin ardından 19.30’da dans ve spor etkinliği düzenlenecek.