Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (BM Kadın Birimi) tarafından uygulanan Avrupa Birliği ve Japonya Hükümeti tarafından fonlanan projeler kapsamında gerçekleşen Karanlığı Aydınlat Fotoğraf Sergisi 100’den fazla Türk ve Suriyeli kadının ortak mesajı olan ‘Şiddetsiz, eşit ve aydınlık bir gelecek’ umudunu fotoğraf sanatı yoluyla fotoğraf severlerle buluşturuyor.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde 11 Şubat 2020 Salı günü ‘Nesiller Boyu Eşitllik’ paneli eşliğinde açılışı gerçekleşen Karanlığı Aydınlat Fotoğraf Sergisi, fakültede öğrenimini sürdüren üç Kolombiyalı ve bir Filistinli öğrencinin Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir’de kadınlarla gerçekleştirdiği fotoğraf atölyeleri sonucunda oluşturuldu. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Mülteci Destek Merkezi ve RET International ortaklığı ile düzenlenen Avrupa Birliği ve Japonya Hükümeti’nin finanse ettiği serginin Eskişehir’den sonraki durakları ise İzmir, İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa.

Nesiller boyu eşitlik

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen açılış kapsamında BM Kadın Birimi tarafından ‘Nesiller Boyu Eşitlik’ paneli düzenlendi. Prof. Dr. Nezih Orhon, Prof. Dr. İncilay Cangöz, Avukat İlayda Eskitaşçıoğlu ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Nevin Şenol’un konuşmacı olarak katıldığı panel kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için nesiller arası iletişimin nasıl kurulması gerektiği üzerinde duruldu. 2020 yılının bir mihenk taşı olduğunu belirten panelistler, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için en vizyoner yol haritasını oluşturan Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformundan bu yana 25 sene geçtiğini söylerken o günden bu yana edinilen kazanımlar ve süregelen güçlükler üzerinde durdular.

“Bize gülmek çok yakışıyor”

16 Günlük Aktivizm Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası kapsamında gerçekleştirilen atölyeleri yöneten Kolombiyalı Vanesa Suarez, Camila Rivera, Camilo Parra ve Filistinli Abd-El Kader Abd-El Halim bu projenin kadınlara ortak bir dil olarak fotoğrafı tanıttığını ve farklı nesiller ve kültürlerden gelen kadınların ortak umudu olan eşit, şiddetsiz ve adil geleceği fotoğraf yoluyla izleyiciyle buluşturduğunu ifade ettiler. İzmir’deki fotoğraf atölyesine katılan Ecem Günal ise şöyle dedi: “Fotoğraf atölyeleri sayesinde anladık ki bize gülmek çok yakışıyor. Birlik olduğumuzda, hayata beraber gülümsediğimizde, daha güçlüyüz ve eşit bir gelecek hedefimize daha yakınız.”

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu ve BM Kadın Birimi Program Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu’nun konuşmalarıyla açılan sergi 18 Şubat 2020 tarihine kadar fakülte sergi salonunda fotoğraf severlerle buluşacak.