Bir haftadır tedavisi evde devam eden Erkan Koca, telefonla Eskişehir.Net yayınına katıldı. Medya Grup Başkanımız Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Koca, şöyle konuştu: “Şu an durumum gayet iyi. Dünden beri biraz biraz toplamaya başladım. Üç dört gün çok zor günler geçirdim. Hastalığın başlangıcındaki üç dört gün çok sıkıntılıydı. İlaç tedavisine başlandı, bu bizi biraz rahatlattı.”

65 YAŞ ÜSTÜNE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORDUK!
“Hastalık bana hiç gelmeyecekmiş gibi hissediyordum. O yüzden sanırım biraz rahat davrandım. Etrafımızda da kimsede yoktu. Sanki bize hiç gelmeyecekmiş gibi davrandık. Maske, mesafe tamam ama maskeyi nasıl taktık. Markete girerken taktık. Maske zorunlu olduğu yerlerde taktık. Zorunlu olmadığı yerlerde çenemize indirdik. Özeleştiri yapıyorum. Kendim çok çok çok dikkat etmedim. Daha çok 65 yaş üstüne, kronik hastalığı olanlara geleceğini düşüyorduk.”

ALTI GÜNDE BEŞ KİLO VERDİM
“38 yaşındayım, sigara içmiyorum, kronik rahatsızlığım yok. Ayın 10’undan önce ateşlendim. Klima çarpmıştır diyerek önemsemedim. Sora yine ateş, üç gün boyunca ateş… 38 civarı bi ateş… Ateşli dönemimde kolumu hiç kaldıramadım. Altı günde beş kilo verdim. Hastalık beni o derece yordu. Eklem ağrılarım çok arttı. Belirtiler var. Müthiş bir baş ağrısı başladı. Koku almadığımı hissettim. Elimi sabunladım, sabonun kokusunu almadım. Özel bir hastaneye gittim. Test sonucu pozitif olunca devlet hastanesine sevk ettiler. İlaç tedavisine başladılar. Hastanede hiç yatmadım. 20-25 adım atınca yoruluyordum. Otoparktaki arabaya gitmeye halim yoktu. Evde izole olmayı seçtim. Bir haftadır evdeyim. Çok şükür eşim ve çocuklarımda sorun yok.”

KEMİKLERİMİN BİRBİRİNE GİRDİĞİNİ HİSSETTİM
“En yakın arkadaşıma bulaştırmışım sanırım. Evde ayrı bir odada kalıyorum. Kayınpeder ve kayınvalidem de pozitif çıktı. Benden mi bulaştım bilmiyorum ama… 38 yaşında olmama rağmen hastalığı çok zor yaşadım. Şu anda beni görseler ‘ne oldu sana’ derler. Böyle bir hastalık yok. Hayatımın en kötü günlerini yaşadım. Eklem ağrılarım nedeniyle kemiklerimin birbirine girdiğini hissettim.”

KORONA BURNUMUZUN DİBİNDE
“Gerçekten herkes çok dikkat etsin. Maske ve mesafeye gerçekten çok dikkat edelim. Yaş önemli ama genç bi arkadaşım şu anda hastanede yoğun bakımda. Eskişehir’de de ihmalkarlığımızdan dolayı çok yükseldi. Korona burnumuzun dibinde.”