Toptaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:

Belli bir yaşın üzerinde hayatını tek başına idame ettirmekte zorlanan yaşlıların, kimsesizlerin, gariplerin hayatlarını sıcak bir ortamda idame etmeleri amacı ile huzurevleri yapılmaktadır.

Günümüzde ekonomik şartlar dolayısı ile ailelerde genellikle bireyler çalıştığından yaşlı bireylerin bakımlarını üstlenecek kimse bulunmamaktadır. Özel bakıcı bulmak hem maddi hem de güvenilirlik bakımından zor olduğundan, böyle durumlarda kişiler huzurevlerini tercih etmektedirler.

İlçemiz içinde ve  kırsal mahalleler de bakıma muhtaç yaşlılar ve kimsesizler için Nasrettin Hoca Huzurevi yaptırma derneği kurularak bu insanlarımızın sıcak bir ortamda günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve hayatlarının idame ettirmeleri amaçlanmıştır.

Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın  yardımları aynı zamanda Tanap sosyal ve çevresel yatırım programları projesi kapsamında devletten alınan yardımlarla 44 oda 88 yataklı Nasrettin Hoca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi inşaatı tamamlanmış olup, mobilya, mefruşat, mutfak, sosyal alanlar kullanıma hazır hale getirilmiştir. Sadece şu an 250.000 TL civarında borcu bulunmaktadır.

Ancak yaklaşık bir yıla yakın zamandır hizmete açılmayı bekliyor. Bir an önce dernek genel kurulunun toplanarak bu güzel tesisin nasıl çalıştırılacağı konusunda ivedilikle karar alarak  hizmete açılması gerekmektedir. Halkımızın ve buraya yardım yapan vatandaşlarımızın da talebi bu yöndedir. İlçemiz ve kırsal mahallelerinde  yalnız ve bakıma muhtaç yaşlılarımız da  ümitle beklemektedirler.

Geç kalındığında bin bir  emekle yapılan bu tesis çürümeye terk edilmiş olacaktır. Aksi takdirde bunun vebalini kimse kaldıramaz. 

Bu ulvi hizmete maddi ve manevi katkıda bulunan sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu derneğin kurulmasına vesile olan kurucu üyelere ve bu süreçte hizmetin tamamlanması için çaba gösteren yönetim kurulu üyelerine halkımız adına şükranlarımı sunarım.