Uluslararası  Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Nasreddin Hoca Yol koşusu nefesleri kesti. Yıldız kız-erkek, genç kız-erkek kategorilerinde yapılan yarışmaların startını ise Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü verdi. Başkan Hamid Yüzügüllü sporculara gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederek hocalarını da kutladı.

Yapılan yarışların ardından Genç Erkekler de Hamza Karakaş birinci, Berkant Önal ikinci, Muhammed Aras üçüncü, genç kızlarda Tuğba Akdoğan birinci, Esma Nur Sipahioğlu ikinci, Bahar Murat üçüncü oldular. Yıldız Erkek Kategorisinde Yaşar Teksöğüt birinci, Yusuf Yardımcı ikinci, Yusuf Dönmez üçüncü olurken, Yıldız Kızlarda ise Ayça Fidanoğlu birinci, Bade Fidanoğlu ikinci, Selen Canlı üçüncü oldu.

Nasreddin Hoca Yol Koşusu etkinliklerinde 1500 metre yarışları sonunda dereceye giren yarışmalarda birinci olan atletlere 750 TL, ikinci olanlara 500 TL, üçüncücülere 400 TL, dördüncülere 300 TL, beşincilere 200 TL ve altıncı olanlara 100’er TL ödül takdim edildi.