Yapılan törene Eskişehir Vali Yardımcısı Sivrihisar Kaymakam V. İsmail Soykan, Sivrihisar Belediye Başkanı Haid Yüzügüllü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Göksel Kök yer aldılar. 

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü “Bugün Dünya  burada. Nasreddin hocamızın Kültür ve Sanat Festivalini gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyadan gelen misafirlerimizle beraber tüm medeniyetlerin bir arada olacağı festivali gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Herkesi festivalimize davet ediyorum. Göle çaldığımız maya inşallah tüm Dünyamıza barış ve huzur getirmesini dileyerek tutmasını diliyorum” dedi.  

Farklı ülkelerden gelen Halk Dansları Topluluklarının da yer aldığı programda ekipler yaptıkları dans gösterileri ve figürlerle herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali kapsamında etkinlikler Nasreddin Hocanın doğup büyüdüğü evin gezisiyle devam etti. 
Göle maya çalan Nasreddin Hoca ise “Göle mayamızı çaldık. Ama ben mayayı tutturdum. Tüm dünya burada. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline herkesi bekliyorum” dedi.