Gündemle ilgili merak edilenleri yanıtlayan Avcı Türkiye’deki seçimler konusunda tecrübeli olduğunu vurguladı ve ekledi "24 Haziran gecesi çok kısa bir süre içerisinde sonuçları da alacağımızı tahmin ediyorum.”

"Büyükşehir’i de uyarıyorum"

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve adayı Nabi Avcı, NTV’de canlı yayın konuğu olarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Nabi Avcı, programın canlı yayınının yapıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi ile ilgili, “Bu dev yatırım Eskişehir’in tek dev yatırımı da değil. Ulaşım, eğitim gibi başka alanlarda da büyük yatırımlarımız var. Eskişehir Şehir Hastanesi tüm bölgeye hizmet verecek bir sağlık külliyesi. Burası 1081 yataklı bir hastane olarak açılacak inşallah birkaç ay içinde. 37 ameliyathanesi, 160 yoğun bakım yatağı, 608 açık, 1600 de kapalı otoparkı var. Odalarımızın büyük çoğunluğu tek kişilik. 593 odadan 402’si tek kişilik. Çift kişilik odalar da hasta mahremiyetini zedelemeyecek şekilde. Kreş hizmetleri var. Bu kompleksin bir özelliği de var. Kendi enerjisini de üreten çevreci bir yapıdır. 8 şiddetindeki bir depreme de dayanıklı bir şekilde yapılmıştır. Kanserle hem teşhis hem de tedavi bakımından sadece bölgeye değil, Avrupa’ya da hizmet verebilecek. Biliyorsunuz, son dönemde Avrupa’da sağlık hizmetleri çok pahalandı. Yanık tedavi merkezi var, bölgemizde de bir ihtiyaç olan. Nükleer tıp merkezi var. Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, anjiyo üniteleri, robotik ilaç hazırlama, böbrek taşı kırma, uyku laboratuarı gibi bölümleri var. Aynı zaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Hastanenin iç donanımı ve kendi aslında bitmiş durumda. Ancak yol problemimiz var. Biliyorsunuz, yollar Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda henüz yapılmadı. Ankara yolundan bir ulaşım problemi var. İstimlak edilmesi gereken yerler var. Bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ve maalesef henüz çözülemedi. Tramvay da gelecek ama o işi çözmez, arkada kalıyor. Buraya ziyaretçi getirir. Acil durumlarda hasta naklini sağlayacak yollara ihtiyacımız var. Tramvay da olmalı. Şimdi temeli atıldı, ama seçim yatırımı gibi temel atılıp kalabilir, Büyükşehir’i de uyarıyorum, hemen bitirilmesi gerekli” dedi.

“Saha körlüğü diye birşey vardır” 

Mitinglerdeki kalabalıkla ilgili Avcı şunları söyledi;“Saha körlüğü diye bir şey vardır. Miting yaparsınız, yüzde 90'ı size destek verecek olan insanlardan oluşur. Siz de buna bakarak bu iş bitti diyebilirsiniz.”

Bu algının yanıltıcı olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; “Soğukkanlı bir gözlemle baktığınız zaman devam şıkkının önde olduğunu görüyoruz. Türkiye tercihini istikrardan ve istikrarın devamından yana kullanacak gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

 

“Duydum inanmak istemedim”

Avcı CHP’nin HDP’ye yeterli oy çoğunluğu sağlamak için seçmen yönledirdiği duyumları aldığını belirtti konuyla ilgili;

"İnşallah böyle bir şike yapılmıyordur ama, son zamanlarda duyduğum, CHP'nin kendi seçmeninin bir kısmını yüzde 10 barajını aşsın diye HDP'ye yönlendirdiği. Ben önce bunu duyduğumda inanmak istemedim. Sonra 15 milletvekilinin başka partiye ödünç verildiğini hatırlayınca, 'Milletvekilini ödünç veren seçmenini de verebilir.' diye düşündüm açıkcası. Eğer öyle yapıyorlarsa çok şık bir şey değil ama ona rağmen bile ben meclisteki tablonun cumhurbaşkanıyla uyumlu çalışacak bir çoğunluğu meclise taşıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Eskişehir ilklerin şehri"

Nabi Avcı ayrıca, “Millet Bahçesi için de, Millet Kıraathanesi için de Eskişehir ilklerin şehri. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’i ziyaret ettiğinde, Odunpazarı’nda zaten bizim bir Tiryakizade Kıraathanemiz var. Ziyaretinde orayı da gezdi. “Kıraat” zaten okuma demek. Eskiden kıraathanelerde çay, kahve içilirken gazeteler okunurdu. Türk Dünyası Kültür Başkentliği’nde Tiryakizade Süleyman Ağa Camii restore edildi. Altında da bir kıraathane açıldı. Tiryakizade Kıraathanesi, çok sayıda kitap, dergi olan gerçek bir kıraathane. İlkokuldan, üniversiteye kadar herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği bir yer. Yeni icat bir şey değil. Yok keklere takıldılar, kelime oyunu filan, yakışık alan şeyler değil. Millet Bahçesi de bir ilktir Eskişehir’de. Eski statlar kent içinde kalıyordu, TOKİ eski stat yerlerini yapılaşmaya açıyordu. Biz Eskişehir’de bunu böyle yapmayacağız dedik.

Millet Bahçesi yapacağımızı 2013 yılında ilan etmiştik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın  Central Park gibi bir parka dönüşeceğini söyleyince yeniden gündeme geldi. AK Partili belediyelerin olduğu şehirlerimiz şimdi millet bahçeleri yapmak için yarışa girecekler. Eskişehir’de de şimdi yıkıma başlanacak. Millet Bahçesi’nin üzerinde hiçbir betonlaşma olmayacak, altına da yer altı otoparkı yapacağız. Çünkü Eskişehir’de ciddi bir park yeri sorunu da var. Üstü tamamen yeşil alan e Millet Bahçesi olacak” dedi.