Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Dr. Jale Nur Süllü, şehrimizin kültürel yaşamı ve turizmine büyük katkısı olan, ancak, Covid-19 küresel salgını nedeniyle kapalı olan müzelerimizin özlemle açılmasını beklerken kutlayacağımız 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda, Eskişehirlilerle bir müjde paylaşamayacaklarını söyleyerek “verdiğimiz soru önergesi ile ne zaman açılacağını sorduğumuz ETİ Şehir ve Göç Müzesi’nden Bakanlığın haberi olmadığını öğrendik.” dedi.  Süllü, Eskişehir’in gururu, ekonomi ve istihdam alanının yanı sıra, eğitim ve kültürel alanda da yıllardır katkı sunan Eti Şirketler Grubu’nun sponsor olduğu, ETİ Şehir ve Göç Müzesi konusundaki belirsizliğin şehir açısından büyük bir kayıp olduğuna dikkat çekti.

Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı bünyesinde, 2015 yılında temeli atılarak inşaatı bitirilen ETİ Şehir ve Göç Müzesi’nin salgın önlemleri sonlandığında belediyelerimiz, özel girişimler ve diğer kurumlara ait olan müzelerle hizmete girmesinin önemine değinen Süllü, müzenin, Eskişehir gibi, göçlerle kültürel ve toplumsal yapısı zenginleşmiş bir şehir için, çok önemli bir kültürel işlev üstleneceğine inandığını söyledi.

ŞEHİR VE GÖÇ MÜZESİ SAHİPSİZ KALDI

 Süllü, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yazılı cevabında, ETİ Şehir ve Göç Müzesi” ismiyle yapılan veya yapılması planlanan bir çalışma bulunmadığı gibi, özel müze olarak faaliyette bulunmak amacıyla bir başvurunun da olmadığı belirtiliyor.” açıklamasında bulundu.

CHP Eskişehir Miletvekili Süllü, “Eğer yetki Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nda ise derhal gerekli başvuruları yaparak müzeyi hizmete açmalıdır. Eğer yetki ajansta değilse müzeyi kimin hizmete açacağı Eskişehir kamuoyuna açıklanmalı, Şehir ve Göç Müzesi sahipsiz kalmamalıdır.” dedi.