Akdoğan, eskisehir.net yayınında Medya Grup Başkanımız Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Akdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: “1992’de dükkânı açtım. Hem alaylı hem mektepliyim. Yusuf Ziya abimle Merve Elektrik isminde, kızımın adını koymuştum. 94-95 gibi mevcut başkanla oda yönetimine girdik. 2018’e kadar geldik. Son 12 yılı başkanvekili olmak üzere çeşitli görevler üstlendik. 25 yıla yakın Elektrikçiler Odası’na hizmet ettik.”

20 kişilik yönetimim belli
“Bir yıl önce olağanüstü genel kurul talebimiz vardı. 120 imza toplamıştık. 120 arkadaşımızı bir gün içinde noter getirip imza attırdık. Bakanlığın müfettiş gönderip odayı kongreye götürmesi gerekiyordu. Mahkeme yolu açılınca ‘Altı ay mahkeme, altı ay temyiz… Zaten seçime bir yıl var’ dedik. Ama boş durmadık. Arkadaşlarla sürekli diyalog halindeydik. Yönetimi belirledik. Son güne bırakmadık. 20 kişilik yönetimim belli. Kimin ne kadar sorunu varsa sadece elektrikle ilgili, işle ilgili değil tüm sorunlarla ilgili olarak elimizi uzatacağız, çözmeye çalışacağız.”

Yaklaşık 400 üyemiz var
“Yaklaşık 400 üyemiz var. Bunun 250’si elektrik taahhüt işleriyle uğraşıyor. Geri kalan bobinajcı, elektrikli ev aletleri tamircisi, bilgisayar tamircisi, yapı sanatkarları, elektrik malzeme satışı yapanlar… Odamızın yeri Şair Fuzuli’de… Dağıtım şirketi Tepebaşı tarafına gitti. Oraya yakın olmamız lazım. İşlerin hemen bitmesi için dağıtım şirketi yakınına şube açacağız. Gel-git olmasın diye… Şair Fuzuli’deki yerimize 100 kişilik toplantı-konferans salonu yapmak istiyorum. Tadilat yapacağız…“

Şamar oğlanına çevirdiler
“Ekonomik sıkıntılar yanında bürokratik sıkıntılarımız var. Dağıtım şirketi ile ilgili… Üç bakanlıkla çalışan bir sınıfız. Ciddi sıkıntılar var. EPDK ile ilgili sorunlar var. Ankara’da oturduğu yerden bi şeyler yazanlar var. Burada dağıtım şirketi ile elektrikçi arkadaşlar karşı karşıya kalıyor. İçinden çıkılmayacak, zaman kaybettirecek işler… Eskiden üç beş günde elektrik bağladığımız şantiyeye nerdeyse altı ayı buluyor. Müteahhit çatıyı kapatıyor, daha şantiyede elektrik yok. Bizim arkadaşların eksiği de olabilir ama eksiği tamamlamak beş altı ay sürer mi? Üç beş ay sonra elektrik bağlarsam müteahhit bana bir daha iş verir mi? Müteahhitlerle karşı karşıya geliyoruz. İnşaat ruhsatı almışız, dağıtım şirketi aynı şeyleri bir daha istiyor. Er eğitim tugayı gibi biri hata yapıyor, hepimizi yatırıyorlar. Benim arkadaşım zaten elinde pense inşaatta çalışıyor. Bir de bu arkadaşları evrakla kağıtla uğraştırmak olmaz. Bunları düzelteceğiz. Ankara’da bu işleri güzelce anlatıp çözeceğiz. Belediyelerle de konuşacağız. Bizi neredeyse şamar oğlanına çevirdiler. İşimizi yapacak zaman bırakmıyorlar.”