Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım’ın ulaştığı Diri, “’Şimdi büyükelçi aradı hemen gidin havaalanına dedi son tahliye uçağı kalkıyor dedi ama yetişemem” şeklinde konuşmuş ve ardından sosyal medya üzerinden “Büyükelçimiz sayın Ayşegül KANDAŞ arayıp uçak için yerimizi ayırttı ancak yetişmemiz mümkün değil. Yine de bizleri burada yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Türk devletinin vatandaşı için seferber oluşuna şahit oldum. İnşallah bir an evvel döneceğim” paylaşımında bulunmuştu.
Diri, sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kaldırılan uçağa Büyükelçi Ayşegül Kandaş ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer sayesinde yetiştiğini duyurdu. Diri, mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Değerli Vekilimiz @utkucakirozer ve @TurkishEmbPTA Büyükelçimiz sayın Ayşegül KANDAŞ ın emekleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları için kaldırdığı uçağa yetiştirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duydum”